Вхід | Реєстрація

Як зробити українську книгу конкурентноспроможною?

Знає учениця кременчуцької загальноосвітньої школи №12 Дар’я Левченко...
Український Президент не знає, як зробити українську книгу конкурентноспроможною. Українська інтелігенція не знає, як зробити українську книгу конкурентноспроможною. Ми теж  не знаємо, як це зробити. 
А от учениця кременчуцької  загальноосвітньої  школи №12  Дар’я  Левченко  знає.  Дівчина навіть написала науково-дослідну роботу «Як зробити українську книгу конкурентноспроможною  на вітчизняному та світовому ринках?»  Робота надрукована  у журналі  «Нові перспективи».   Його видає КУЕІТУ (Кременчуцький університет економіки, інформаційних технологій і управління) разом з об’єднанням «Перспектива».  У журналі друкуються наукові роботи та реферати студентів, а також учнів загальноосвітніх шкіл,  коледжів та професійно-технічних училищ Кременчука.
Не те, щоб  ми любили читати школярські наукові роботи, але реферат учениці 12-ї школи прочитали.  Цікаво стало, як же зробити українську книгу конкурентноспроможною?  Дівчина пропонує запровадити податкові  канікули для видавців української книги, модернізувати  підприємства, що виготовляють сировину – і таким чином здешевити згодом собівартість паперу, а також прийняти лояльний  до патріотично налаштованих видавців  Закон «Про державну підтримку книговидавничої справи» (аналогічний закон, до речі, прийнятий).
Найромантичніше те, що школярка пропонує також  поліпшити  купівельну спроможність громадян.  Єдине, чого ми не знайшли у науковій роботі Дар’ї – це відповіді на запитання, яким чином заохотити громадян України купувати книжки українською мовою та ще й читати їх?  Наприклад, нам складно уявити, що може змусити  Миколу Яновича Азарова або Петра Миколайовича Симоненка сісти і почитати Андруховича. Можливо, нам просто не вистачає уяви?

Автор: Лариса Артеменко, www.telegraf.in.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації