Вхід | Реєстрація

Найбільше нагород у Марини Шуліки

Найбільше нагород у Марини Шуліки

Дівчина виступила у двох вікових категоріях і здобула три нагороди.

Днями в грецькому містечку Лутракі завершився Чемпіонат Європи з армрестлінгу. Серед більш ніж 1000 рукоборців, які представляли 40 країн, було 8 спортсменів із Кобеляцького району. Кожен із них став призером або переможцем європейських змагань. Про підготовку та участь кобеляцьких армрестлерів розповіли їх тренери Артем і Марина Письмаки.

 

Високий рівень, серйозні суперники

Зі слів Артема, за час проведення європейських чемпіонатів з армрестлінгу, уперше змагання проходили в Греції. Лутракі — це місто-курорт, відоме великою кількістю теплих джерел мінеральної води. І побачити його змогли відразу вісім вихованців тренерів. Двоє з них, Аня Кулигіна і Володя Литвин, уперше виступали на змаганнях такого рівня. Кожен спортсмен став кращим на всеукраїнському турнірі.

— Сам чемпіонат проводився в спортивному комплексі «Гала Нополос», відкритому на честь грецького тренера з гімнастики, — говорить тренер. — У Грецію із сусідніх держав, зокрема, з Болгарії, звезли все необхідне устаткування, аби змагання пройшли на високому рівні. Тому нам організація сподобалась.

Першою показала свою підготовку 14‑річна Аня Кулигіна, яка навчається у 8 класі Кобеляцького ліцею № 2. У категорії до 40 кілограмів дівчина здобула дві «бронзи». Аня відвідує заняття з армспорту лише півтора року, але за цей час вона встигла здобути ряд перемог на обласних і всеукраїнських змаганнях.

— Змагання в Греції відрізнялись від українських, — каже Аня. — Багато добре підготовлених спортсменів. Мені було трішки не пособі. Та це досвід, і я буду працювати над помилками.

Серед юніорів боролися Леся Варич і Володя Литвин. На ліву руку в категорії до 45 кілограмів Леся виборола бронзу. Такий результат неабияк засмутив дівчину. Та, налаштувавшись, наступного дня вона довела, що не дарма представляє країну в складі збірної. На праву руку спортсменка була непереможною.

Із рукоборцями до 65 кілограмів боровся Вова Литвин. Йому дісталися надзвичайно сильні суперники, котрі завадили спортсмену дійти до найвищої нагороди. Росіянин, якого не зумів здолати Литвин, серед чоловіків був другим. Інший суперник, представник Туреччини, мав аномальну руку (шість пальців при народженні). Та все ж Володя здобув бронзу чемпіонату.

Із молоддю до 21 року змагались Яна Назарько, Руслана Кулик і Марина Шуліка. У результаті, Яна була третьою на ліву руку, Руслана — другою на ліву і першою на праву.

— Дуже непростими були суперниці в Марини Шуліки, категорія до 65 кілограмів. Турчанка, котра тричі вигравала ці змагання, минулорічна чемпіонка з Росії, титулована шведка ніяк не хотіли поступитись місцем на п’єдесталі, — пояснює Артем. — Та все ж, у затяжній боротьбі Марина вирвала «золото» на ліву руку і «срібло» — на праву. Щоправда, це їй коштувало зчесаних ліктів і втрати великої кількості сил та енергії.

Шуліка поборолась із дорослими 65‑ти та 70‑кілограмовими спортсменками. І здобула бронзову медаль на ліву руку. Ліна Деменко стала третьою на праву. Люда Деменко, котра представляє параолімпійську збірну України, стала абсолютною переможницею серед рукоборців із вадами зору.

 

Знову допомогли лише аграрії

Артем Письмак говорить, що залишився задоволений результатами спортсменів. Так як усі вони здобули медалі європейського рівня. Щоправда, багато над чим потрібно працювати, аби звання «призери» замінити на «чемпіони».

— Серед 50 спортсменів, які представляли збірну України, «золото» завоювали кобелячани і львів’янин Богдан Слоцький, — пояснює тренер. — Тому нам є чим пишатися. Найбільше нагород здобула Марина Шуліка. Ми подали її кандидатуру на обласну стипендію.

Як і в попередні роки, поїздку на змагання вдалося здійснити завдяки фінансовій допомозі сільгоспвиробників. Тренер дякує за підтримку товариствам «Вектор-Агро», «Говтва» компанії «Кернел», «Колос», «Ольга», фермерським господарствам «Віват», «Дар-Ю», «Володимир» та «Червоні Квіти».
 


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
31 травня 2019, 16:47 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації