Вхід | Реєстрація

Василя Пряхіна побив співробітник СБУ?

Василя Пряхіна побив співробітник СБУ?

Житель Кобеляк розповів, що близько тижня тому в нього виник конфлікт із молодим чоловіком, який представився співробітником Служби безпеки України. Постраждалий звернувся за допомогою в лікарню і в поліцію.

Василь Пряхін, пенсіонер, мешканець Кобеляк, переповів таку історію. Вона мала місце 20 травня 2019 року. Як сказав Пряхін:

— Якраз після інавгурації Зеленського.

За словами пенсіонера, близько 16‑ї години 20 травня він по вулиці Огія направлявся до себе додому. Як і більшість мешканців цього мікрорайону Кобеляк, Пряхін, щоб скоротити дистанцію, вирішив пройти через міський цвинтар. Як відомо, перед входом на кладовище на проїжджій частині знаходиться пішохідний перехід. Про це сигналізує і «зебра», і відповідний дорожній знак.

Пенсіонер не приховує, що він вирішив проїхати вулицю на пішохідному переході на велосипеді. Тобто де-юре, він порушив Правила дорожнього руху. Пряхін розказує:

— Машину, яка їде в бік спуску до податкової, я бачив. Водій ще посигналив, а я йому рокую махнув, щоб об’їжджав мене.

Далі, за словами Пряхіна, події почали розвиватися наступним чином. Він в’їхав на велосипеді на території цвинтаря. Туди ж, через центральний вхід, заїхала «вазівська» «десятка». Із неї вийшов високий молодий чоловік. Він на підвищених тонах зробив велосипедисту зауваження щодо порушення ним Правил дорожнього руху. Почалася суперечка. Дійшло до застосування фізичної сили. Молодий чоловік, який представився старшим лейтенантом Служби безпеки України Андрієм Півнем, почав заламувати пенсіонеру руку. У ході боротьби він нагнув Пряхіна і той вдарився обличчям об стіл на кладовищі. Пенсіонер, захищаючись, вкусив сбушника за руку. Пряхін розповідає, що співробітник СБУ кричав, що захищав його на Донбасі і не давав можливості здійснити телефонний дзвінок.

Зрештою, коли пристрасті трішки вгамувалися, Василю Пряхіну вдалося зателефонувати на «102». Він говорить:

— Із першого разу я не додзвонився. Зайнято там було. Потім вони мені самі передзвонили. Я розповів, що сталося. Мені сказали очікувати і пообіцяли, що наряд поліції виїде. Дійсно, через декілька хвилин на кладовище прибули співробітники поліції. Серед них була слідчий Руслана Потапенко. Інших я не знаю. Вони нас опитали, щось записали.

Після того, як учасники конфлікту розійшлися, на мобільний Пряхіна зателефонувала Потапенко і запропонувала приїхати в райвідділ поліції. У кабінеті слідчого знаходився молодий чоловік, який представлявся офіцером Служби безпеки. Зараз він уже говорив, що знаходиться у званні лейтенанта. Чоловік уже заспокоївся і пропонував Пряхіну помиритися. Той на мирову не пішов.

Минуло кілька днів. За цей час, за словами Пряхіна, поліцейські так і не дали йому направлення на медичну експертизу. Між тим, у нього болить викручена рука. Подряпини на обличчі вже практично загоїлися. Молодий чоловік, який ймовірно є офіцером СБУ, на зв’язок із пенсіонером більше не виходив.

Для того, щоб перевірити надану Василем Михайловичем інформацію, ми звернулися до працівників Кобеляцького відділу Нацполіції. Вони порадили отримати коментар від речника обласного Управління Нацполіції Юрія Сулаєва. Той під час телефонної розмови повідомив, що не володіє інформацією щодо інциденту за участю нібито працівника Служби безпеки України.

Потім був зроблений дзвінок в обласне Управлінні СБУ. Черговий офіцер повідомив, що в обласному управлінні немає співробітника з ініціалами Андрій Півень. І сказав:

— Служби безпеки бувають різними. Зокрема, вони є і в банках та в інших приватних структурах. Можна допустити, що один із учасників конфлікту, який нібито мав місце в Кобеляках, працює в такій структурі.

Також нам порадили звернутися із офіційними запитами в СБУ та Нацполіцію.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
2 червня 2019, 10:09 | Кобеляки | Цікаве
1. orakul / 2 червня 2019, 10:28
Якась кумедія. Скоріше всього СБУ таки причетне, бо всі дружно вмикають дурника.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації