Вхід | Реєстрація

Красняни пікетували базу «Добробуту»

Красняни пікетували базу «Добробуту»

Жителів села стурбувала інформація про те, що аграрне підприємство на території складу, який розташований у межах населеного пункту, планує зберігати рідкі добрива.

Зібрання мешканців Красного почалося біля приміщення сільської ради. Там люди планували зустрітися і поговорити з кимось з відповідальних працівників «Добробуту». Почекавши із восьмої до дев’ятої ранку, селяни вирушили до території самої виробничої бази агрофірми.

Напередодні жителі Красного дізналися, що керівництво агрофірми збирається завезти і розмістити в одному із складів близько семисот тонн добрива КАС. Це стурбувало людей. Вони вважають, що розміщення великої кількості хімічних добрив у населеному пункті може загрожувати їх здоров’ю.

Для довідки: КАС — це суміш водних розчинів аміачної селітри і карбаміду (у співвідношенні 35,4 % карбаміду, 44,3 % селітри, 19,4 % води, 0,5 % аміачної води). Щільність рідкого добрива — до 1,34 кг/м3. Це добриво зараз масово використовують усі аграрії. Виробники стверджують, що воно найбільш екологічно безпечне серед аналогічних сполук. І навпаки — не пожежо-  чи вибухонебезпечне.

Окрім того, красняни висловили думку, що разом із КАСом у складах розмістять і пестициди.

До людей вийшов один із керівників місцевого підрозділу агрофірми «Добробут» Віталій Савченко. Він спробував запевнити селян, що добриво ніякої небезпеки їх здоров’ю не становить. Навіть пропонував створити групу із авторитетних жителів села, які періодично контролюватимуть наповненість складу добривами.

Але красняни були непохитними у своїх вимогах. Вони виступили категорично проти складування КАСу на території села. Сільський голова Анна Зайченко запропонувала проголосувати і прийняти рішення зборів. Усі дружно підняли руки, висловившись проти розміщення добрив.

Віталій Савченко пообіцяв донести думку селян до свого вищого керівництва.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
31 липня 2019, 17:32 | Кобеляки | Суспільство


1. ИВЕН / 1 серпня 2019, 08:44
В Василівці-всі живі здорові---і вам теж здоров*я!
2. Slavko / 1 серпня 2019, 23:01
Яка тільки нахабна зажрана пика у цього добробутівського брехуна-"управляющого"! На палю таких треба садити, а не «кіно» з ними знімати !
Екологію вбивають, людям - загроза, а воно щоки свої ніяк не наїсть і ще й трясе ними, бо бреше, ще одна добробутівська свиня ненажерлива !
А Зайченчиха, продажня шкура - чого прибігла і відразу на сторону зла стала, не соромлячись ?! Там посадки вже допилює на дрова останні, то мабуть, якраз "добробут" їх і засіє своїм добром ...

Змінено 01.08.2019, 23:15
3. orakul / 2 серпня 2019, 07:39
2.Slavko
«то мабуть, якраз «добробут» їх і засіє своїм добром ..»

Ну ти таки ростеш, з кожним коментом видно. Ще рік-два і поймеш, хто війну на Донбасі почав і кому вона потрібна.
4. ИВЕН / 2 серпня 2019, 09:10
3.orakul
« хто війну на Донбасі почав і кому вона потрібна»


стаття про КАС та пестициди--то й давайте її рішати--а не про війну--

проблему на ДОНБАСІ зможуть рішити тільки на державному рівні...
5. Ltava / 3 серпня 2019, 13:36
Я взагалі не розумію що за кіпеш ? Проголосували за команду яка буде продавати землю а тепер бігають біля Феодалів і якісь права качають?
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації