Вхід | Реєстрація

Андрій Рак з Шишацького району став інженером-конструктором з допомогою фонду «Повір у себе»: «Головним було — не підвести людей, що в мене вірять»

Андрій Рак з Шишацького району став інженером-конструктором з допомогою фонду «Повір у себе»: «Головним було — не підвести людей, що в мене вірять»

Андрій Рак завжди хотів стати інженером. Ще в школі мав високі досягнення, що допомогло пройти співбесіду із засновниками фонду «Повір у себе». Хлопець вступив до Харківського національного аерокосмічного університету. Нині Андрій — інженер-конструктор, проектує гідравлічні системи.

Благодійний фонд «Повір у себе» заснували Віктор та Ірина Іванчики, аби обдаровані діти з сільської місцевості мали змогу отримати висококласне навчання. Андрій Рак — один зі його стипендіатів.

 

«Головним було — не підвести людей, що в мене вірять»

Родом Андрій з села Сагайдак Шишацького району. Хлопець розповідає, що про проект «Повір у себе» дізнався ще у школі:

— Тоді фонд проводив районні конкурси, головним призом яких була поїздка до дитячого табору «Артек». Я став одним з переможців. Перед вступом до університету неодноразово брав участь у всеукраїнських олімпіадах з креслення, де отримував призові місця. Після здачі ЗНО зі всіма здобутками пройшов співбесіду у фонді. Так став його стипендіатом.

Учасником фонду став у 2013 році. Андрій вступив до Харківського авіаційного інституту. Щомісяця «Повір у себе» надавав йому стипендію та оплачував гуртожиток.

— Коли став одним із членів фондівської сім’ї, то відразу збагнув покладену відповідальність. Головним було — не підвести людей, які в мене вірять.

Андрій розповів, що в «Повір у себе» його навчали: аби отримати визнання, необхідно вкласти немало зусиль. Потрібно не словом, а ділом вдосконалювати себе, та гартувати в собі лідерські якості.

 

«Хотілося, аби навчання не пройшло марно»

Навчання Андрія у Національному аерокосмічному університеті проходило насичено. Хлопець говорить, що його не покидали підтримка Фонду, близьких та натхнення:

— Навчався на спеціальності «Інженерна механіка», і неодноразово випробовував сили на посаді інженера-конструктора. Завжди хотів працювати за спеціальністю, у мене такий принцип. Хотілося, аби навчання не пройшло марно.

В університеті Андрій пройшов курси роботи на обладнанні з програмним управлінням від корпорації «ФЕД». Після їхнього закінчення близько року працював у цій компанії, яка виготовляє комплектуючі для аерокосмічної техніки:

— Тут працював з новітнім обладнанням, сучасними технологіями виробництва. Мене оточував прекрасний персонал, який виховував майбутнім інженером.

При вступі до магістратури Андрій здавав екзамени відразу на дві спеціальності: «Комп’ютерний інжиніринг» та «Управління проектами». Пройшов на обидві.

 

«Фондівська сім'я — завжди в моєму серці»

На останньому курсі Андрій поєднував навчання та стажування. Хлопець отримав диплом з відзнакою.

Зараз Андрій Рак працює в компанії «Моторімпекс». Займається проектуванням та конструюванням гідравлічних систем — маслостанцій, насосно-моторних груп, гідравлічних випробувальних стендів. Молодому інженеру подобається як робота, так і досвід:

— На досягнення значно впливають настанови фонду «Повір у себе». Наставники говорили мотивуючі слова. Фондівська сім'я — завжди в моєму серці. Отримав не лише підтримку, а й вірних друзів, познайомився з багатьма цілеспрямованими, добрими та розумними людьми, які дають приклад «що значить бути людиною». Хочеться подякувати Віктору та Ірині Іванчикам — вони об'єднали кращих в дружню та сильну сім'ю.

На сьогодні фонд «Повір у себе» вже десять років надає підтримку талановитим молодим людям. За цей час 529 студентів отримали його допомогу під час навчання у ВНЗ.

— Дуже важливо, щоб наша молодь отримала гарну освіту в найкращих університетах та змогла реалізувати себе у суспільстві, стати міцно на ноги, досягти успіху і допомагати людям, які цього потребують, — пояснює співзасновниця Благодійного фонду «Повір у себе» Ірина Іванчик.


Автор: ГО «Полтавщина Аграрна»
Розміщено на правах реклами


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
13 серпня 2019, 10:54 | Шишаки | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації