Вхід | Реєстрація

З 1 вересня на школярів чекають нововведення

З 1 вересня на школярів чекають нововведення

Скасування шкільної форми, світловідбиваючі жилети, вечірня форма навчання та багато інших новинок чекають на учнів українських шкіл з 1 вересня нинішнього року.

Про зміни, які стартують у новому навчальному році розповіла директорка Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Олена Харченко під час апаратної наради в облдержадміністрації.

Відтепер першокласників зараховуватимуть до шкіл за їхнім місцем реєстрації, незалежно від того, спеціалізована ця школа або загальноосвітня.

«Не буде обов’язкової шкільної форми для учнів, які навчаються в закладах середньої загальної освіти. Якщо школа спільно з батьками та учнями прийме рішення що в закладі є шкільна форма, то вона є. Якщо ні, то дитина вдягається довільно», – сказала Олена Харченко.

З 1 вересня 2019 року набуває чинності нове правило: обов’язково учні 1-4 класів повинні носити світловідбиваючі жилети в темний час доби дорогою в школу і додому. Це дасть можливість зменшити кількість потрапляння учнів у ДТП.

Також всі школи отримали право, за бажанням, відкривати вечірню форму навчання.

«Школярі, які досягли 14 років матимуть право навчатися ввечері. Пройти курс 10, 11 та 12 класів можна буде у стислі терміни, але за умови, що рівень знань буде від 7 до 12 балів. Навчатися можна вдома. Наприклад, якщо дитина часто хворіє чи займається в мистецькій чи спортивній школах. Для цього потрібно укласти відповідну угоду, разом з керівництвом школи розробити індивідуальний графік. Оцінюватимуть такого учня двічі на рік», – поінформувала Олена Харченко.

Вести уроки в школі зможуть не тільки вчителі, а й різні фахівців: психологи, керівники гуртків, тощо. До того ж, учень певної школи зможе відвідувати окремі уроки чи курси в іншій школі або іншому навчальному закладі. Це відбудеться за умови укладання угод між базовою школою та відповідними установами, що надають освітні послуги. Заняття в музичній чи спортивній секції зараховуватимуться як уроки відповідного шкільного курсу.

Відбудеться полегшення у доступі сільських учнів до ресурсів міських закладів.

«Якщо сільська школа налагодить контакти з міською, яка має потужнішу матеріально-технічну базу, то діти матимуть можливість двічі на місяць відвідувати школу у місті», – сказала Олена Харченко.

У 2019/20 навчальному році  очікується функціонування 617 (минулого року 619) закладів загальної середньої освіти всіх типів і форм власності (у тому числі 23 інтернатних заклади обласного підпорядкування). Загальна кількість учнів в Полтавській області становитиме - 135,0 тис.

Освітній процес забезпечуватимуть 13677 педагогічних працівників, що на 1001 працівника більше ніж у минулому навчальному році.


Автор: прес-служба Полтавської ОДА


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації