Вхід | Реєстрація

Бутенки знову сватали Мідянівку

Бутенки знову сватали Мідянівку

13 серпня в Мідянівці відбулася сходка місцевих жителів. Зібрання було пов’язане з пропозицією про об’єднання, що надійшла від Бутенківської громади.

На сходці бутенківську делегацію представляли сільський голова Микола Скрильник, його заступник Ігор Федь та директор школи Григорій Журавель.

Очільник Золотарівської сільської ради Сергій Кобель повідомив, що днями подібні зібрання відбулись у Золотарівці і Ганжівці. Перша сходка пройшла досить виважено, інша зводилась до образ сільської ради і одноосібників, які обробляють землю.

Присутній на зібранні депутат районної ради і керівник місцевого агропідприємства «Урожай» Василь Гордійко наголосив, що в цей день відбулися збори працівників, де було вирішено об’єднуватися з Кобеляками. Тому Гордійко запросив на зустріч із жителями Мідянівки кобеляцького міського голову Олександра Копельця. Йому першому й надали слово.

Копелець сказав, що він не приїхав сьогодні пропонувати об’єднатися. Кобеляки будуть чекати. Він наголосив, що звалище на території Золотарівської сільради місто як не планувало, так і не планує відкривати.

— У свій час ми не об’єднались і втратили мільйони. Можливо, у цьому вина чиновників, може — землевласників, яким наобіцяли, що в них після об’єднання заберуть землю. Повірте, немає такої потреби. Якщо хтось об’єднається, то заставимо легалізуватись. Платіть податки і обробляйте свою землю. Справо ваше, яке рішення ви приймете на сходках. Ми пропонували об’єднуватись п’ять разів. Тепер чекатимемо на пропозиції.

Наступним виступив Василь Гордійко, який наголосив, що з ким би Золотарівська сільрада не об’єдналася, відразу краще не стане. Слід сподіватись на себе, рідних і підприємство «Урожай».

— Я особисто не бачу вигоди від об’єднання з Бутенками. А от у Кобеляках знаходяться всі об’єкти інфраструктури. Відстань теж відрізняється. Новій владі слід вирішувати питання автобусного сполучення. Прохаю вас усіх прислухатися до мене. Давайте почекаємо і об’єднаємось згідно адміністративного плану, що вже прийнятий, — сказав директор агрофірми.

Василь Гордійко запросив на сходку свого колегу і депутата райради Анатолія Таранушича. Той закликав присутніх задуматись про зручності. Територіально жителям сільської ради ближче до Кобеляк.

— Два роки назад я дуже хотів і все робив, аби Красненська сільська рада об’єдналася з Кобеляками. Але депутати не затвердили рішення місцевих жителів, котрі хотіли об’єднатись. Як житель Кобеляк, закликаю вас іти до міста.

Далі виступив Микола Скрильник, котрий зазначив, що Бутенки знаходяться на перетині важливих автомобільних та залізничних шляхів. У громаді є земля, яка здається в оренду, таким чином залучаються інвестори. Їх приваблює зручність транспортування продукції. За рік роботи ми створили 63 робочих місця, — сказав Скрильник. — Інфраструктура в Кобеляках створювалась десятиліттями і ви будете далі її утримувати. Вашим дітям не заборонять навчатись в кобеляцьких школах, хоча бутенківська зараз одна з кращих. У нашій громаді в кожному населеному пункті працює фельдшер, до того ж на повну ставку. Приміщення для них капітально відремонтовані. У нашій громаді є земля і у вашій. А це — головне надходження до бюджету. Нам потрібні в громаду люди.

Голова ОТГ пообіцяв, що жителів Золотарівської громади кілька разів на тиждень безкоштовно підвозитимуть у Кобеляки і Бутенки. Усі програми, що прийняті депутатами ОТГ, будуть розповсюджуватися на жителів громади, яка приєднається. Комунальне підприємство обслуговуватиме всі населені пункти. Відкриється ФАП і там працюватиме медик. Земельні питання вирішуватимуться в сільській раді.

Присутні голосно почали заперечувати Скрильнику, що автобус не пустять, наголошували, що вони нікому не потрібні, крім Гордійка, який зробить для них усе. Заявляли, що взимку будуть нечищені дороги, кобеляцькі лікарі прийматимуть їх останніми. А потім почали з’ясовувати відносини з сільським головою.

На цьому зустріч і закінчилась.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 серпня 2019, 20:05 | Кобеляки | Політика


1. КАМаз / 15 серпня 2019, 22:11
А звалище таки буде в Ганжівці, якщо об’єднаються з паханом, бо посеред лісу ніхто звалища не дасть зробити. Так що жителі Ганжівки готуйтеся нюхати кобельцькі гівна. Пахану ви тільки і потрібні для звалища!
2. Ltava / 16 серпня 2019, 05:27
Он воно яка нова Зе команда у Кобеляках :))
3. Fuks / 16 серпня 2019, 07:33
О,Бутенки вже Нью васюки...тільки чогось Скрильників син в Кобеляках живе,в школу туди ходять..Чиновники всі з Кобеляк,або родичі Скрильника.А інфрастуктури ніякої,доріг немає,лікарі пенсіонери і т.д. і він править уже майже 20 років. А взагалі гоніт мінтовсько камсомольських діячів...держіться самі...Дрижани вже стогнуть від обьєдннання..
4. ИВЕН / 16 серпня 2019, 07:55
не лякайте эвалищем-його не буде.
а об*єднуватися потрібно з містом-уже сьогодні вся молодь працює і навчається в місті молодці-люди-правильно розуміють

P.S.А мент він і в Африці мент...
5. Ltava / 17 серпня 2019, 11:42
3.Fuks
« А взагалі гоніт мінтовсько камсомольських діячів...»

Ця комсомольсько-колгоспно-кучмівсько-януковицькщ-ригіональна ........не потопляєма на фоні безмозглої «опозиції» :((
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації