Вхід | Реєстрація

Чи закриють неврологію і чи всі аналізи платні

Чи закриють неврологію і чи всі аналізи платні

Днями Кобеляки були збурені повідомленням про те, що закрили неврологічне відділення Кобеляцької ЦРЛ. Нібито, хворих, навіть інсультників, уже госпіталізують до Світлогірського.

А перед тим, як звернутися за коментарем до головного лікаря ЦРЛ Володимира Казирода, автору самому довелося через стан здоров’я побувати у згаданій установі. І почути від людей:

— Оце як аналізи роблять на апаратурі від Світового банку, то вони безкоштовні. Усі інші — за гроші.

Ця фраза неприємно різонула слух. Що ж це виходить? За іноземні гроші обстеження безкоштовні, а за ті, що за бюджетні, тобто свої власні, доводиться платити?

Володимир Казирод, із яким вдалося поговорити по телефону спростував обидва повідомлення. Щодо закриття неврологічного відділення у Кобеляцькій ЦРЛ, головний лікар повідомив наступне:

— Справа в тому, що у відділенні на цей момент просто немає лікаря-невропатолога. Руслана Зінченко створила сім’ю і виїхала до Полтави. Лікар, яка веде прийом у поліклініці, не хоче працювати у відділенні. Певний проміжок часу там працював фахівець із Світлогірського. Працював дуже добре. Але в Кобеляках він не залишиться, тому зараз хворих із не дуже тяжкими діагнозами ми госпіталізуємо у Світлогірському. Якщо ж у людини трапляється інсульт, то спочатку ми госпіталізуємо її в реанімаційне відділення. Потім, після обстеження на КТ, у залежності від уточненого діагнозу, приймається рішення — продовжувати лікування в Полтаві чи у Світлогірському. Про ситуацію ми оперативно проінформували Департамент охорони здоров’я. Там шукають лікаря, який би згодився очолити кобеляцьке відділення. Окрім того, проведені переговори із фахівцем, яка зараз знаходиться в декретній відпустці. Вона хоче працювати. І тільки-но з’явиться можливість, приступить до виконання обов’язків завідуючого відділення неврології. Пост у відділенні збережений, він працює, медсестри теж працюють. Вийде на роботу лікар — і все налагодиться.

Коли вийде на роботу фахівець, яка перебуває у декретній відпустці, Володимир Казирод із відомих причин сказати не зміг. Він сподівається, що це настане ближче до зими.

Щодо безкоштовних аналізів на обладнанні Світового банку, Володимир Казирод уточнив:

— Так, Світовий банк закупив обладнання і реактиви. Яких, до речі, обмаль. І аналізи безкоштовні. Але вони такі ж безкоштовні і у випадках, коли використовується обладнання і реактиви, придбані з бюджету того чи іншого рівня. Просто є види аналізів, за які доведеться заплатити в будь-якому випадку. Скажімо, бактеріологічний посів. Окрім того, люди платять за аналізи, коли роблять їх без направлення сімейного лікаря. Оце — все. Усе інше — вигадки.

Що ж, безкоштовних вам аналізів та доживемо до зими. І повернемося до теми.


Автор: Ігор Філоненко, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
19 серпня 2019, 09:21 | Кобеляки | Спорт і здоров'я


1. ИВЕН / 19 серпня 2019, 16:23
люди платять за аналізи,

а куди діваються ці кошти--статья про бесплатну медицину не відмінена ж...
2. Lion2020 / 19 серпня 2019, 22:05
Та чи тільки ця стаття не відмінена...?!
3. orakul / 21 серпня 2019, 18:17
1.ИВЕН
«статья про бесплатну медицину не відмінена ж...»

Та пора вже звикнути до того, що все робиться навиворіт. У владі люди, які читають і пишуть справа наліво і так само і мислять. Так що потрібно до цього звикати якщо їх обрали. Якщо в Конституції записано "Стаття 3. Людина, її життя і здоров’я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю.", то насправді все навпаки. І хто на осліп, той це вже давно бачить. Йде планове знищення народу. Яка гідність, яке здоровья... і не треба забувати, що по "керівним документам" "обраного народу" ви ніякі не люди, ви безмозгла гойчатина. Ви шабес-гої і ніхто цього вже не скриває. Це ваше єдине призначення, поцреоти хренові, тільки заради цього вас будуть тримати на цьому світі. Хто не шабес-гой, тих в утіль. Та дуже не панікуйте, тому що ось Розенбаум каже, що то дуже доходна робота. Не треба буде й до ляхів їздити. Посилання на www.youtube.com
4. Beri Mor / 21 серпня 2019, 21:06
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
3.orakul
«. Йде планове знищення народу. Яка гідність, яке здоровья... і не треба забувати, що по "керівним документам" "обраного народу" ви ніякі не люди, ви безмозгла гойчатина. Ви шабес-гої і ніхто цього вже не скриває.»

Абсолютна правда.Але головне не це,а те,як Розенбаум в цьому відео озвучив роботу шабес-гоїв(в даному випадку слов"ян) по обслуговуванню жидів:"ПОЧЕТНАЯ ОБЯЗАНОСТЬ".Обязаность!Вкурюєте?Чешуть прямим текстом про нашу подальшу долю.Отака хуйня,малята...

Змінено 21.08.2019, 21:08
5. Ltava / 21 серпня 2019, 22:19
4.Beri Mor
«малята... »

Любі хлопчики й дівчата:)) А мені здалося що все пов"язане з продажем землі - зачистка території від аборігенів :((
6. orakul / 22 серпня 2019, 08:03
5.Ltava
« мені здалося що все пов"язане з продажем землі - зачистка території від аборігенів »

Ну так а ми про що вам втокмачуєм аж із самого майдану.
Але всіх аборигенів не приберуть. Залишать трішки шабес-гоїв, які, як правильно примітив Берімор, будуть тут виконувати ПОЧЕСНИЙ ОБОВЯЗОК по їх обслуговуванню. Решта вижившої гойчатини буде виконувати не почесний обовязок - обслуговувати ляхів і т.п.
Тож треба не про сміття думати, а про те як вижити. На базарі кажуть, що перед візитом Нетаняхи до нас теж інспектор із синагоги вятровича приіздив і щось тут шукав, когось допитував. Тіпа історія їх цікавить. Тож хто хоче стати справжніми хероями а не атошними, то треба відшуковуувати різні там архівні папірці, що тіпа дід чи баба іхніх соплемінників рятували. Це не жарт, шукайте. Може в селени чи славка є. Якщо є, то отхватять не стутус УБД з своїм народом, а статус "Праведника народов мира". А це вже не хрін собачий, це ого-го-го. Щас оце я написав і будем спостерігати як усі пришелепки тіпа різних краєзнавців і ізториків почнуть вишуковувати документи, на сесію виносити питання про встановлення вже не меморіальних дошок, а дощок праведників. Титул члена сімї праведника даватиме право на пристойне існування. Шукайте, копайте. Дві категорії житимуть - праведники і шабес-гої. Решта - в утиль. Шабес-гої працювати будуть, а праведники - ні, їх, як обезян будуть показувати, на свята запрошуватимуть, у президії сажатимуть. От така муйня малята. Процес пошел. Посилання на hadashot.kiev.ua
7. orakul / 22 серпня 2019, 08:08
Воно то, якщо по чесному, якщо обєктивно, то титул праведника народів світу треба присвоїти товаришу Сталіну. Саме дякуючи Сталіну вони вижили, в піря вбрались і тепер йому так дякують. Посилання на www.youtube.com
8. Selena2017 / 22 серпня 2019, 14:46
6.orakul
«Може в селени чи славка є. »

6.orakul
« Решта - в утиль. »


Так, все є, можеш не сумніватися. А відносно "решта - в утиль"" - не сподівайся. За все те безглуздя , яким задрипав цей сайт, не лише в утиль не потрапиш, свого часу й земля не прийме -- виплюне.
9. orakul / 22 серпня 2019, 17:40
Люди добрі, ну напишіть хто небуть цій Селені, що у нас в порівнянні з УРСР, вже нема половини населення. Все пізнається в порівнянні. Посилання на scontent.fiev21-2.fna.fbcdn.net
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації