Вхід | Реєстрація

Екологи рахують збитки

Екологи рахують збитки

В п’ятницю 20-го вересня на незаконне звалище на землях лісового фонду, що було організоване кобеляцькою міською радою, прибули співробітники ДП «Кременчуцький лісгосп» та екологічної інспекції. Якраз в цей момент працівники КП «Водоканал плюс» привезли чергову партію сміття. Предявляти будь-які документи комунальники відмовилися. На місце був викликаний наряд поліції. Приїхав і начальник райвідділу Сергій Джулай. А от нікого із керівництва міськради та «Водоканалу» поліцейські, екологи та лісники не дочекалися. Сергій Джулай повідомив, що по факту створення звалища відкрите кримінальне провадження.

Екологи розповіли, що розпочинають процес документування із метою визначення розміру збитків. Також вони підтвердили, що вони не надавали жодних дозволів та погоджень щодо розміщення відходів на землях Лісового фонду. Один із лісників зазначив, що у подібних випадках узгодження проводять на рівні Кабінету Міністрів України.


Автор: «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
24 вересня 2019, 16:35 | Кобеляки | Суспільство


1. Lion2020 / 24 вересня 2019, 20:14
Які всі безпорадні?!
Чи ні?!
2. alist / 25 вересня 2019, 10:07
От зараз нічого пропонувати не буду, лише покритикую.
1. Копелець і Ко - чого ця свалка виглядає, як звичайна галявина в лісі, куди валять тихцем мусор? Це підготовлений полігон? Тут немає навіть мінімальних спроб окультурити і запобігти пожежі, чи попаданні відходів в грунтові води. Зате лежать непогані такі дрючечки, напевно спиляні з засохшої деревини, так? На перший (та і п’ятий і десятий) погляд, це вдесятеро мерзотніша свалка, ніж колишня ганжівська і кобеляцька. Ви навіть не спробували зімітувати створення полігону. В Жуках ви теж свій мусор валите в лісопосадку?
2. Ті хто пропонує возити мусор в Горішні Плавні чи Зачепилівку, є один ньюанс - а Ви там спитали чи ждуть вони кобеляцьго ла..на? Чи тоже викличуть екологів і поліцію? І крім того покажіть репортаж з тамтешнього мусороПЕРЕРОБНОГО заводу. А то в мене є велика підозра, що він з розряду кобеляцької сортувальної станції, тобто просто відбирають мусор, який приносить бабки, а остальне на кучу. В данний момент вся ваша фантазія це - відвезти подалі, хай воняє комусь другому.
3. Фантазери - зробимо свій мусоропереробний завод, чи полігон європейського рівня. Я навіть не чіпаю питання бабла, питання в тому, чи розумієте Ви, що після такого уже нам повезуть і полтавське і львівське і кременчуцьке сміття?
Чи Ваша мрія зробити типа завод, на якому можна буде відібрати метал, пластик і папір і забарижити його, а остальне в лісок? Тоді все стає ясно.
4. Тарифи і штрафи, як пропонують за мусор - знаєте, останнім часом, я вже не витримую, з кожного кутка безостановочно - підняти тарифи, підняти штрафи, підняти налоги, а що це в тебе за гроші, а звідки? Причому самі чогось їх не платять. Знайте, при певному рівні тарифів і штрафів, будуть ночами грузити сміття в машину і кидати його десь в Кобеляках, де вроді нікого не видно.
3. alist / 25 вересня 2019, 10:23
Зате багато відкритих питань:
- де районна влада? Чи ви лише бюджет району пилити можете?
- поліція. Де справа на регулярного підпалювача мусорки? Чи раз її закрили, то діло ненужне? А якби, недай Бог, так регулярно загорався райвідділ, чи райдержадміністрація, то вже знайшли?
- поліція, прокуратура. Де справа на Ісипа і Галушку за поперідню НЕЗАКОННУ свалку, яку Копелець талантливо нарік сортувальною станцією і протяг так якийсь час?
- чого, чим ближче до виборів, тим дужче загорається (в прямому і переносному сенсі) мусорна тема?
- куди викидують свій мусор активісти, журналісти, екологи і т.п.? В контейнери, і в цей момент не сильно переживають, що через день їх мусор літатипе по лісі. І розказувати, що самі дома все переробляють непотрібно, нинішній "стиль життя" передбачає багато мусора, який дома не переробиш.
- А чого ж не приїхали інші активісти захищати ліс? Піара малувато?

А скінчиться тим, що Копелець перестане вивозити мусор і поставить біля кожного контейнера плакат - з претензіями дзвонити Філоненку, Тамілі, Матюхову та Ісипу. І їх номера телефонів.

Змінено 25.09.2019, 10:35
4. ИВЕН / 25 вересня 2019, 11:07
3.alist
«А скінчиться тим, що Копелець перестане вивозити мусор»


Риторине запитання---де прописано що комунальники зобов*язані вивозити мусор за плату з громадян (на мою думку це повинно робитися за рахунок місцевих податків)...
5. Filon / 25 вересня 2019, 14:31
3.alist
« скінчиться тим, що Копелець перестане вивозити мусор і поставить біля кожного контейнера плакат - з претензіями дзвонити Філоненку, Тамілі, Матюхову та Ісипу. І їх номера телефонів. »

Дуже й дуже імовірний варіант. І надрукує номери в совїй газетці в статті без підпису.
А тепер по суті. Щодо Вашого зауваження чи приймуть сміття у Зачепилівці та Горішніх Плавнях. З приводу Зачепилівки гарантувати не можу. У Горішніх Плавнях діє сертифікований полігон. І за плату там приймуть кобеляцьке сміття. Бутенківське приймають. І місця там вистачить надовго.
Тепер з приводу викидання сміття у контейнери журналістами, екологами і активістами. Звичайно викидають у контейнери, як це й повинно бути. Це цивілізовано, правильно і законно. А ось те що потім роблять комунальники з подачі міськради - нецивілізовано, неправильно і незаконно.
6. Чудо Юдо / 25 вересня 2019, 15:41
3.alist
« поставить біля кожного контейнера плакат - з претензіями дзвонити Філоненку, Тамілі, Матюхову та Ісипу»

Не сумніваюся, що саме так мер і зробить, щоб зняти із себе відповідальність.
Але по якій такі логіці дзвонити потрібно вищеперечисленим, а не тому, хто 4 роки проблему ігнорив? Розбиратися зі смітниками - робота міськради. Міськрада не хоче цю роботу робити адекватно, то винен хтось десь тамось?
Може і мені у себе на роботі чийсь номер повісити, нехай за мої косяки віддувається хтось інший? :)
7. Filon / 25 вересня 2019, 19:32
Згідно Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Земельного Кодексу України та інших законодавчих актів для набуття права на землю фізичним та юридичними особами необхідно:

подати заяву до органу місцевого самоврядування;
орган місцевого самоврядування в місячний термін розглядає клопотання і надає дозвіл на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки;
проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки розробляється за замовленням суб’єктами господарювання, що є виконавцями робіт із землеустрою згідно із законом;
орган місцевого самоврядування приймає рішення про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки
І лише після цього земля може бути передана в оренду, тимчасове або постійне користування.

Земельна ділянка, згідно Земельного кодексу України, вважається об’єктом цивільних прав виключно з моменту її та державної реєстрації права власності на неї.

Станом на 23.09.2019 року вищевказані процедури Кобеляцькою міською радою з ДП «Кременчуцьке лісове господарство» не проводилися – заява не подавалася, не розглядалася, рішення сесії про передачу земельної ділянки у постійне користування, що знаходиться під лісовими насадженнями не приймалося.

Тому, говорити про землі лісового фонду, які знаходяться в постійному користуванні ДП «Кременчуцьке лісове господарство» - безпідставно.

Дана цитата взята із сайту кобеляцької міськради. Як завжди у текстах з під Копельця підпису немає. Можливо я щось неправильно зрозумів, то поправте мене. Це що виходить лісники у 1940 році незаконно без дозволу Копельця посадили ліс захопивши землю міськради? Ай да Санич! Знову всіх переграв. А може то паранойя у чоловіка, що оте на сайті написав так прогресує?
8. Ltava / 25 вересня 2019, 22:43
9. ИВЕН / 26 вересня 2019, 07:53
алло-це лтава===ну ти і красава в такій шапочці...
10. AVI90 / 26 вересня 2019, 21:29
А мені ця історія нагадує події кількох років тому із львівським сміттям яке возили по всій Україні, а потім в один день проблеми не стало, так і тут,ЧОМУ поліція не чергує біля " незаконного смітника" . Одного лише дзвінка Хоми до своїх друзів у Київ і весь райвідділ там буде. І ще одне, чому Бутенківська ОТГ так швидко відмовилася возити сміття в Горішні Плавні і каже, що це невигідно.
11. Ltava / 28 вересня 2019, 18:56
9.ИВЕН
«ну ти і красава в такій шапочці...»

Краще на свій памперс полюбуйся :)))
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації