Вхід | Реєстрація

Кому й коли підвищать пенсії в 2020 році

Кому й коли підвищать пенсії в 2020 році

Протягом 2019 року було здійснено п’ять масових перерахунків пенсій, внаслідок яких середня пенсійна виплата в районі зросла більш як на 300 гривень і в грудні складає 2445 гривень.

Новий рік теж приніс збільшення пенсій окремим категоріям громадян. У зв’язку з тим, що Законом України «Про Державний бюджет України на 2020 рік» передбачено зростання мінімальної заробітної плати до рівня 4723 гривень, з 1 січня 2020 року перераховано мінімальний розмір пенсійних виплат для непрацюючих 65‑річних пенсіонерів. Якщо точніше — особам, які досягли віку 65 років, встановлюється мінімальний розмір пенсії за віком на рівні 40 % мінімальної заробітної плати, визначеної законом про Державний бюджет України на відповідний рік, за наявності в чоловіків 35 років, а у жінок — 30 років страхового стажу. Як наслідок — мінімальний розмір пенсії за віком, встановлений для зазначеної вище категорії осіб у розмірі 40 відсотків нової величини мінімальної заробітної плати, з 1 січня 2020 року збільшився до 1889,20 гривні.

Для працюючих пенсіонерів, які досягли зазначеного віку, перерахунок пенсій з використанням нового показника мінімальної заробітної плати здійснюється після звільнення з роботи або припинення ними підприємницької діяльності.

Пенсіонерам, які досягнуть 65‑річного віку в 2020 році, такі перерахунки проводитимуться з дня досягнення відповідного віку за наявності необхідного страхового стажу.

У Кобеляцькому районі в результаті перерахунку підвищені розміри пенсій у січні отримають понад 3 тисячі осіб.

Виплата січневих пенсій відбувається відповідно до встановлених дат виплат з 4 по 25 січня 2020 року.
У новий рік з новими пенсіями увійдуть і колишні військовослужбовці. Прийнято довгоочікуване урядове рішення щодо продовження поетапного підвищення пенсій представникам силових органів, яке було ініційоване два роки тому.

Якщо з 1 січня 2018 року на підставі урядового рішення від 1 березня 2018 року «Про грошове забезпечення військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу та деяких інших осіб» колишнім військовослужбовцям було виплачено 50 % суми підвищення пенсії, протягом 2019 року виплачувалося 75 % суми підвищення, то з 1 січня 2020 року, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 24.12.2019 р. № 1088 «Деякі питання виплати пенсій окремими категоріям громадян», буде виплачуватися 100 %. Таким чином, за два роки військові пенсії стануть більшими приблизно удвічі.

Інформацію з питань перерахунку пенсій можна отримати особисто в Кобеляцькому відділі обслуговування громадян (сервісному центрі), на Веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду України або за телефоном «гарячої лінії»: (05343) 3–10–88

 

Кобеляцький відділ обслуговування громадян (сервісний центр) управління обслуговування громадян Головного управління Пенсійного фонду України в Полтавській області



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
18 січня 2020, 15:10 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації