Вхід | Реєстрація

«Держава в смартфоні»: в Україні офіційно запустили мобільний додаток «Дія»

«Держава в смартфоні»: в Україні офіційно запустили мобільний додаток «Дія»

Від сьогодні в Україні запрацювали цифрові водійські права. Щоби ними користуватися і показувати своє водійське посвідчення правоохоронцям у цифровому вигляді – водіям потрібно ввести свої дані у спеціальний додаток.

Тепер 9 млн українців зможуть користуватись водійськими правами у своїх смартфонах.

Поліцейські за допомогою додатку "Дія" та камери на планшеті зможуть сканувати QR-код та підтверджувати дійсність водійських посвідчень. Про це заявив керівник проєкту "Дія" Мстислав Банік під час презентації мобільного додатку у Києві

Презентація нововведення відбулася у КВЦ "Парковий" за участі президента Володимира Зеленського, прем'єр-міністра Олексія Гончарука та міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров не був присутній на презентації через проблеми зі здоров'ям.

"Дія" дозволить запровадити цифрове водійське посвідчення, цифрове свідоцтво про реєстрацію авто та цифровий техпаспорт. За півтора місяці робот бета-версії додатку оцифрував вже 5 млн водійських посвідчень та 6 млн свідоцтв. Звичайні документи діятимуть паралельно з цифровими.

Уже навесні в Україні планують запустити цифрову версію паспорта громадянина – ID-картку – яка теж працюватиме в рамках цифрового додатку "Дія". З ним можна буде подорожувати всередині країни, проводити банківські операції та користуватися медичними послугами.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
6 лютого 2020, 15:05 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації