Вхід | Реєстрація

Освіта за кордоном - перший крок до побудови міжнародної кар’єри

Освіта за кордоном - перший крок до побудови міжнародної кар’єри

Наразі люди навчилися отримувати тепло і електрику з річок, вітру, сонця. Будують космічні ракети, досліджують космос і навіть мріють про подорож до зірок на відпочинок. Нейробіологи працюють над проблемою передачі свідомості на спеціальні чіпи або комп'ютери. IT – технології завоювали всі сфери життя людства. Що ж освіта. В Україні освіта переживає модернізацію змісту в контексті її відповідності сучасним потребам. Її розбудова – це довготермінова реформа, як і входження Нової української школи у європейський і світовий освітній простір.  Українці сподіваються, що започатковані зміни допоможуть отримати українським дітям, абітурієнтам ВНЗ  кращу якість освіти. Але вже зараз  для тих, хто хоче отримати якісну освіту і побудувати успішну кар'єру в престижній компанії за кордоном; хто  хоче знати багато мов, кому не сидиться на місці через бажання відкривати нові країни і зливатися з новими культурами, щоб пізнати їх і самого себе чекають університети Польщі, Чехії, Німеччини, Англії і т.д.

 

Навчання у дистанційному режимі

До прикладу у Польщі на сьогоднішній день функціонує 453 вищі навчальні заклади, які надають високий рівень освіти нерезидентам Євросоюзу. І хоча навчання для них, згідно з польським законодавством, платне, але існують безкоштовні програми навчання в університетах Катовіце, Варшаві Лодзьку, в Любліні, Вроцлаві навіть передбачена стипендія ( детальніше на studix.eu).

Але наразі світова ситуація, що пов’язана з пандемією коронавирусу, істотно вплинула на всі сфери бізнесу і дещо змінила ринок закордонної освіти. Більшість ВНЗ перейшли на онлайн-навчання, тобто на повноцінні онлайн-заняття у складі студентської групи: італійські «виші» проводять дистанційні майстер-класи і дні відкритих дверей, американські університети збільшили штат тьюторів для допомоги студентам на дистанційному навчанні. У Берлінському університеті, коли через пандемію в країні було запроваджено перший локдаун, навчання відбувалось лише онлайн, зараз виші пропонуватимуть заняття у гібридному форматі - у стінах університетів та дистанційно. Тому, звичайно, багато українських випускників вагаються: вступати чи не вступати на навчання у закордонний ВНЗ.

 

Вступати чи не вступати у закордонний ВНЗ

Всі студенти повинні спокійно подавати документи і розумно ставитися до можливого формату навчання. Якщо ситуація в світі з корона вірусів зміниться на краще, − це дозволить повернутися до звичного освіти, якщо – ні, то протягом якогось періоду часу буде онлайн-навчання із усіма можливими формами. Але навіть якщо студент закінчить перший курс онлайн, далі він все одно буде вчитися в нормальному режимі. Майбутніх студентів чекає постійна практика, рівний діалог з викладачами, індивідуальні та групові проекти, дослідження, семінари, презентації. Все це створює можливість освоїти свою спеціальність через завдання, близькі до реальних умов, і, закінчивши ВНЗ, володіти актуальними професійними навичками. Переваги такого навчання очевидні:

  • главная цель образования — польза, статус или диплом.

  • знання і досвід; професійна вага яких буде набагато вище, ніж в Україні;

  • передові наукові розробки та технологічні стартами;

  • можливість подорожувати по всьому світу;

  • диплом європейського зразку і майбутня робота в кращих компаніях.

Закордонні «Виші» як і раніше зацікавлені в залученні українських  випускників  до навчання і готові йти на значні поступки, щоб зберегти приплив нових студентів. І період світової кризи може стати найкращим часом для того, щоб вступити в провідні західні університети.

Розміщено на правах реклами


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації