Вхід | Реєстрація

Письменники-пророки: ТОП-5 фантастів, що передбачили сучасний світ

Письменники-пророки: ТОП-5 фантастів, що передбачили сучасний світ

Жанр фантастики надзвичайно популярний у наш час – зараз виходять мільйонні наклади книг, знімаються кінофільми за мотивами нереальних сюжетів, створюються прототипи нових наукових і технічних винаходів.

А чи знали ви, які з ваших улюблених письменників-фантастів вигадали ваші улюблені гаджети? Чи види транспорту? Чи засоби комунікації?

Ми впевнені, що ви читали фантастику цих авторів, але якщо ні – то можете купити книги в інтернет-магазині.

 

Отож, ТОП-5 передбачень!

1. Станіслав Лем.

Автор «Соляріса» чи не у кожному своєму творі передбачив появу того чи іншого пристрою, ким ми зараз активно користуємося. Ще у 60-их роках минулого століття він описав аудіокниги, смартфони і планшети, Інтернет, 3D- друк та електронні читалки!

 

2. Герберт Веллс

У 1901 році у книзі «Передбачення про вплив прогресу механіки і науки на людське життя і думка» Веллс обґрунтував швидку появу кухонних приладів, телефонного зв’язку, хоум-офісів, фрілансу, дауншифтингу та інтернет-доставки!

Прогресивний був письменник! Ну, наразі передбачена ним машина часу ще не створена, але людство ще має час!

 

3. Айзек Азімов

Ви любите читати книги цього американського фантаста? Він виокремив три закони робототехніки і в дечому став пророком.

1964 року Азімов у своєму есе «Всесвітній ярмарок 2014 передбачив: «Настінні екрани витіснять звичайні телевізори і стануть можливі прозорі куби з переглядом 3D… Комунікації будуть здійснюватися через зображення і звук, і ви зможете не тільки почути, але й побачити людину, якій телефонуйте… У світі 2014 року буде менше рутинної роботи, яку машини виконають краще, ніж люди. Тому людство стане в основному расою, яка стежить за машинами».

 

4. Рей Бредбері.

Цей фантаст передбачив створення навушників, портативних плеєрів, гарнітури, соціальних мереж, суперсучасних телевізорів з плоским екраном (т.зв. «стін»), автомобілів зі штучним інтелектом, банкоматів і, звісно, польотів на Марс.

 

5. Жуль Верн

Але найбільше передбачень здійснив «батько» класичної фантастики – Жуль Верн. З усіх його 108 передбачень на даний момент не справдилося лише 10!

Отож, у своїх творах він описав космічні польоти, телебачення, гелікоптер та підводні човни, акваланги, літаки та відеозв’язок.

 

Звісно, ми перелічили далеко не всі передбачення, та й багато з того, що написане, досі не справдилося. Але це все – питання часу. Адже фантастика – це своєрідна творча лабораторія людства. І найсміливіші та найсвітліші уми, які не бояться зазирати вперед, які вміють аналізувати і мріяти, завжди будуть світочами нових винаходів.

А ще - нехай збуваються лише добрі передбачення. А напади лихих та підступних інопланетян залишаться виключно на сторінках книжок. Як, власне, і вся постапокаліптична література (https://dk-books.com/catalog/3479/) .

А на завершення – цікавий факт. Нещодавно Ілон Маск назвав Дугласа Адамса, автора "Путівника по Галактиці", своїм улюбленим філософом і кумиром.

Його головний конкурент, Джеф Безос, один із найбагатших людей світу, котрий покинув Amazon, аби освоювати космос, признався, що теж любить читати фантастику, зокрема, книги Роберта Хайнлайна та Айзека Азімова.

Розміщено на правах реклами


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації