Вхід | Реєстрація

У Полтавській області прийняті рішення щодо передачі 100% комунального майна громадам

У Полтавській області прийняті рішення щодо передачі 100% комунального майна громадам

На Полтавщині завершується процес передачі комунального майна від районних рад до новоутворених територіальних громад. Про це повідомив заступник голови облдержадміністрації Євген Греков.

«В області прийняті рішення щодо передачі та прийому 100% комунального майна. Всі відповідні рішення ухвалили як районні ради новоутворених Лубенського, Миргородського, Кременчуцького та Полтавського районів, так і територіальні громади. Тепер школи, лікарні, соціальні установи й заклади культури переходять у комунальну власність громад», – сказав Євген Греков.

Зазначив, що робоча група, створена при облдержадміністрації, яка координувала процес, відпрацювала проблемні питання, які виникали. Щотижня проводили тематичні онлайн-наради з очільниками РДА, а також у межах робочої групи спілкувалися з головами громад.

«Громади разом із майном отримали відповідальність. Нині їхнє завдання – забезпечити безперебійне надання послуг, які пов’язані з охороною здоров’я, соціальною сферою, з галузями освіти та культури, для жителів своїх територій, – зазначив Євген Греков. – Ми на початку року забезпечити функціонування закладів у перехідний період. У ручному режимі по низці таких об’єктів вирішували питання тепло-, газо-, електропостачання. Тепер уже вони переходять у власність громад. Деякі з тергромад завершують процедури реєстрації прав на відповідне майно і стануть повноцінними власниками цих об’єктів».



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
23 лютого 2021, 10:20 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації