Вхід | Реєстрація

Рада зі сміхом перейменувала село Голобородька

Рада зі сміхом перейменувала село Голобородька

Верховна Рада України схвалила перейменування села Голобородька, що в Лубенському районі.

Село Голобородька перейменували на Новоселівку. З відповідною ініціативою до ВР звернулася Полтавська обласна рада.

Перейменування села ініційовано «з метою повернення населеному пункту його історичної назви, а також у зв’язку з необхідністю приведення назви населеного пункту у відповідність із вимогами закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки».

«За інформацією Українського інституту національної пам’яті, після встановлення радянської влади на Пирятинщині село Новоселівка було перейменовано на село Голобородька на честь Івана Голобородька. Голобородько — особа, яка пов’язана зі встановленням радянської влади на території України та діяльністю комуністичної партії (керівник червонопартизанського загону у 1918 році, секретар комсомольської організації Пирятинського повіту; загинув 1920 року у бою з «куркульськими бандами» у складі продзагону під час проведення продрозкладки)», — йдеться в пояснювальній записці до постанови.

Оголошення спікера ВР Дмитра Разумкова про голосування щодо села Голобородька викликало сміх та оплески серед нардепів у залі засідань. Напевно, таку реакцію депутатів спровокувала співзвучність назви села і прізвища головного героя українського комедійного політичного телесеріалу «Слуга народу», який вийшов на екрани в 2015 році.

У центрі серіалу — історія про звичайного шкільного вчителя історії Василя Голобородька, котрий на хвилі популярності YouTube-відеоролика з ним стає президентом України. Роль Голобородька виконав нинішній президент України Володимир Зеленський.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
21 липня 2021, 15:38 | Лубни | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації