Вхід | Реєстрація

Дороги в Україні скоро стануть платними

Дороги в Україні скоро стануть платними

В Україні хочуть перейняти досвід Європи і стягувати плату з автомобілів за користування дорогами державного значення, проте платити доведеться не всім. Про це повідомляє Дніпровська Панорама з посиланням на заяву Дениса Шмигаль.

Так, глава Кабміну на засіданні 22 вересня заявив, що по всій території України за використання доріг державного значення вантажними автомобілями масою від дванадцяти тонн встановлять плату. За словами прем'єра, таке рішення в Кабміні прийняли тому, що дороги в країні будуються за рахунок платників податків, а навантаження і зношення доріг – наслідки пересування по ним саме вантажівок.

За попередніми підрахунками, при тарифі в 1-3 гривні стягування такої плати буде приносити в бюджет приблизно 9 млрд гривень щорічно. Остаточний тариф поки не затвердили. Ці кошти хочуть направити на ремонт і будівництво доріг, за користування яких будуть платити.

Якщо у Верховній Раді затвердять законопроект, то платити власникам вантажних автомобілів за пересування доведеться з 1 січня 2023 року.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
28 вересня 2021, 13:38 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації