Вхід | Реєстрація

На Кобеляччині відкрили пам’ятник «Жертвам війни 1941-1945»

На Кобеляччині відкрили пам’ятник «Жертвам війни 1941-1945»

12 жовтня, напередодні відзначення 77-ї річниці визволення України від фашистських загарбників, в урочищі «Піски», що за містом Кобеляки, відбулося урочисте відкриття меморіальної дошки та освячення Хреста на місці, де в період з жовтня 1941 по червень 1942 років нацистські злочинці масово розстрілювали мирних жителів міста Кобеляки.

Як пише пресслужба Кобеляцької ОТГ, з вітальним словом до присутніх звернувся громадський діяч Борис Попруга, який у своєму виступі наголосив, що саме на цьому місці в роки Другої світової війни відбувалися масові розстріли жителів міста Кобеляки. Наголосив, що ми не повинні забувати ті старші події, коли невинні діти, дорослі різних національностей українці, євреї, роми стали жертвами нацистської ідеології.

Меморіальну табличку відкрили міський голова Олександр Копелець та Борис Попруга. Освячення провели представники різних конфесій, які діють на території Кобеляцької громади.

Присутні вшанували хвилиною мовчання невинно розстріляних у роки Другої світової війни жителів нашого міста та поклали квіти до пам’ятного знаку.


Автор: Пресслужба Кобеляцької ОТГ


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
13 жовтня 2021, 11:45 | Кобеляки | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації