Вхід | Реєстрація

Правила виїзду з дитиною за кордон

Правила виїзду з дитиною за кордон

В Україні хочуть ввести штраф за неналежне сповіщення одного з батьків про вивезення дитини (до 16 років) за кордон. Покарання складе від 50 до 150 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850-2550 гривень). Відповідний проєкт закону опублікований на сайті Верховної Ради.

Сімейний кодекс (стаття 157) зобов’язує того з батьків, з яким проживає дитина, повідомити про його тимчасовий виїзд за кордон другому з батьків, з яким він у розлученні, якщо останній не ухиляється від батьківських обов’язків.

«Стан же нинішнього правового регулювання дозволяє одному з батьків, який має намір здійснити тимчасовий виїзд за межі України з дитиною, ігнорувати обов’язок інформування другого з батьків без відповідних правових наслідків», — йдеться в пояснювальній записці до законопроєкту.

Зараз той із батьків, з яким живе дитина, може не повідомляти іншого про вивезення без ризику штрафу, якщо термін відсутності дитини в країні не перевищує місяця і викликаний такими поважними причинами: лікування, навчання, участь дитини в дитячих змаганнях, фестивалях, наукових виставках, учнівських олімпіадах та конкурсах, екологічних, технічних, художніх, туристичних, дослідницьких, спортивних заходах, оздоровлення та відпочинок дитини за кордоном, у тому числі в складі організованої групи дітей.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
24 жовтня 2021, 16:19 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації