Вхід | Реєстрація

Чергова спроба відновити роботу Білицького цукрового заводу

Чергова спроба відновити роботу Білицького цукрового заводу

3 грудня у Білицькій селищній раді відбулася нарада за участю представників органів місцевого самоврядування, Полтавської облдержадміністрації та агрохолдингу "Астарта"

Обговорювалося одне-єдине питання - відновлення роботи цукрового заводу, що розташований у Біликах.

Ініціатором зібрання стала саме Білицька селищна рада. Адже місцева громада найбільш зацікавлена у відновленні роботи колись бюджетоутворюючого підприємства.

Представники "Астарти", агрохолдингу, котрому належить підприємство, у свою чергу заявили, що готові його знову запустити у роботу. Як зазначив Анатолій Таранушич, котрий представляв на зустрічі цю бізнес-структуру, завод не демонтований, не порізаний на металобрухт і при наявності відповідних площ під цукровим буряком, вже у 2022-му році, може включитися у сезон цукроваріння. Для цього необхідно забезпечити підприємство достатньою кількістю сировини. Якщо аграрії Білицької, Кобеляцької, Новосанжарської, Козельщинської, Драбинівської та інших сусідніх громад погодяться відвести під цукровий буряк сім тисяч гектарів землі, то завод почнуть готувати до запуску. Сама "Астарта", а точніше, агрофірма "Добробут", котра є структурним підрозділом агрохолдингу, готова посіяти п’ять тисяч гектарів буряку.

Учасники наради домовилися. що голови громад почнуть перемовини із фермерами, а цукровари підготують кілька варіантів можливої співпраці із аграріями.

Вже до січня 2020-го мають бути перші результати.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
4 грудня 2021, 17:55 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації