З початку року Держпродспоживслужба розглянула майже 18 тис. шкільних меню, з них 15,6 тисячі погодила. Інші меню були повернуті на доопрацювання.
Примірне чотиритижневе сезонне меню та асортимент буфету в навчальних закладах дозволено використовувати після погодження з територіальним органом Держпродспоживслужби. Без такого погодження використовують меню, яке затверджене наказом Міністерства охорони здоров’я України.
На розгляд, крім самого проєкту меню, спеціалістам Держпродспоживслужби надається накопичувальна відомість, за результатами експертизи якої оцінюється виконання норм харчування. У разі їх невиконання оцінюється хімічний склад та енергетична цінність страв кожного прийому їжі та добового раціону загалом та надаються відповідні пропозиції щодо необхідності корегування даного меню.
«Визначається відсутність заборонених страв, оцінюється чергування страв у меню, їх епідемічна небезпечність. Окрім того, вивчаються технологічні картки приготування кожної страви. За результатами розгляду меню надаються пропозиції з усунення невідповідностей (за умови їх виявлення) з подальшим повторним погодженням», — зауважили в Держпродспоживслужбі.