Вхід | Реєстрація

Викрадення фермера із Пирятинщини – з’явилися деталі

Викрадення фермера із Пирятинщини – з’явилися деталі

До поліції Полтавщини 1 січня 2022 року, близько 16:00,  за допомогою звернувся 29-річний чоловік, який повідомив, що його 55-річний тесть мав приїхати до нього в гості 31 грудня 2021 року, але так і не доїхав. Заявник також зазначив, що з тестем раптово зник телефонний зв'язок і місце його знаходження родичам невідоме. Поліція одразу розпочала розшук.

За даним фактом слідчими відділення № 1 (Пирятин) Лубенського районного відділу поліції, під процесуальним керівництвом Лубенської окружної прокуратури, відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за кваліфікуючими ознаками частини 1 статті 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Орієнтування на пошуки бесвісти зниклого фермера одразу розмістили на офіційних інтернет-ресурсах обласної поліції, розіслали особовому складу поліції Полтавщини та областей України. 

Під час проведення першочергових оперативно-розшукових та слідчих дій поліцейським вдалося з'ясувати, що безвісти зниклий чоловік поїхав з дому на власному автомобілі «Субару Форестер». При подальшому відпрацюванні оперативної інформації, працівники карного розшуку та слідчі Полтавщини встановили, що безвісти зниклий 55-річний підприємець 30 грудня 2021 року виїхав автомобілем із Пирятина в напрямку Києва.

Євген Рогачов, начальник поліції Полтавщини повідомив:

– Опрацювавши весь масив отриманої оперативної інформації ми виявили автомобіль безвісти зниклого пирятинця біля однієї з багатоповерхівок у місті Українка, Київської області. Під час проведення обшуку транспортного засобу, слідчим поліції вилучені документи, що належать зниклому чоловікові та речові докази, що свідчили про ймовірність його викрадення. У подальшому ми отримали оперативну інформацію, що розшукуваного незаконно утримують у одному із будинків Києва.  Мною було прийняте рішення про негайне проведення спецоперації зі звільнення чоловіка та затримання осіб, причетних до його викрадення. Під час проведення спецоперації, чоловіка, якого незаконно утримували в будинку, було звільнено. А двох фігурантів, причетних до злочину, затримано в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Ними виявилися іноземці, 1995 та 1986 років народження. Як з'ясувалось, фігуранти майже тиждень незаконно утримували підприємця та, із застосуванням фізичного насильства, вимагали від нього грошові кошти, а також переписати на їх користь бізнес і нерухоме майно. У ході подальших оперативно-розшукових та слідчих дій нами встановлено й затримано і третього співучасника викрадення людини, який переховувався на Одещині. Ним виявився також іноземець, 1981 року народження. Наразі слідчими поліції, під процесуальним керівництвом прокуратури, усім затриманим повідомлено про підозри у вчиненні злочинів та вирішується питання щодо обрання їм запобіжних заходів.

За даним фактом слідчим підрозділом поліції, під процесуальним керівництвом Лубенської окружної прокуратури розслідуються кримінальні провадження, відкриті за правовою кваліфікацією статті 14 та частини 2 пункту 3 статті 115 (Готування до умисного вбивство), частини 2 статті 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом), частини 4 статті 189 (Вимагання) та частини 2 статті 146 (Незаконне позбавлення волі) Кримінального кодексу України.

У разі визнання судом вини підозрюваним загрожує від 10-ти до 15-років або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Керівництво поліції Полтавщини висловлює подяку керівництву Полтавської обласної прокуратури, колегам центрального апарату Нацполу, а також поліцейським міста Києва та Одещини за допомогу та сприяння в затриманні особливо небезпечних злочинців. Також начальник ГУНП Полтавщини подякував особовому складу поліції області за професіоналізм, відвагу та гідне виконання своїх функціональних обов'язків.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
11 січня 2022, 10:24 | Пирятин | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації