Вхід | Реєстрація

На період свят коронавірус відступив

На період свят коронавірус відступив

Продовжуємо інформувати наших читачів про стан захворюваності на ковід на території Кобеляцької та Білицької громад.

За словами медиків, епідеміологічна ситуація в нашому регіоні нічим не відрізняється від загальноукраїнської. Загальна тенденція, що відзначається протягом грудня та початку січня, — суттєве зменшення кількості хворих.

Так, станом на 10 січня в інфекційному відділенні Кобеляцької міської лікарні перебувають дев’ять пацієнтів. Із них лише один хворий має тяжкий перебіг захворювання. Він підключений до апарату штучної вентиляції легень. Більшість інших пацієнтів користуються кисневими концентраторами.

Якщо ця тенденція найближчими днями збережеться, то інфекційне відділення в кобеляцькій лікарні можуть закрити і хворих на ковід госпіталізуватимуть у медзаклади обласного центру. Хоча, самі медики остерігаються нового спалаху хвороби на початку лютого. Адже в Полтаві вже зафіксовані випадки враження людей новим штамом коронавірусу, що має назву «омікрон». А його характеризують, як більш заразний, хоча і з більш легким перебігом хвороби.

Любов Коломієць, котра керує Кобеляцьким ЦПМСД, говорить:

— Подивимось, що буде після колядок. Зараз амбулаторно лікуються 42 пацієнти. Із них — двоє дітей. Фіксуємо і випадки грипу. Так що говорити про спад епідемії ще дуже рано.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
13 січня 2022, 12:48 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
1. Fed654Frumos / 13 січня 2022, 14:25
Відступ корони це добре.І це констатація факту,а от як прогнозують нові хвилі цієї болячки,та іхній спад наперед по області,Україні?Адже всі кажуть що цей вірус зовсім недосліджений.А от прогнози співпадають майже на сто відсотків.Я не прихильник конспірології,але ця вся ’’байда’’ наводить на думку,що у цих прогнозистів просто є розклад польотів ’’кукурузників’’,що нас дустять цією гадостю)).
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації