Вхід | Реєстрація

Штраф за продаж дітям піротехніки

Штраф за продаж дітям піротехніки

Депутати зареєстрували у Верховній Раді законопроєкт № 6494, який передбачає запровадження штрафів за продаж неповнолітнім салютів і феєрверків.
Народні обранці пропонують внести зміни до статті 195–6 Кодексу України про адміністративні правопорушення, щоб посилити відповідальність за продаж або передання піротехнічних виробів дітям.

У пояснювальній записці вказано, що використання дітьми феєрверків, особливо масово в період новорічних свят, у багатьох випадках призводить до особливо тяжких наслідків — як для них самих, так і для оточення.

Документом пропонують за продаж або передання дітям піротехніки запровадити штраф від 400 до 800 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 6 800 до 13 600 гривень).

За повторне правопорушення впродовж року парламентарі пропонують карати штрафом від 800 до 1 000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 13 600 до 17 тисяч гривень). Наразі цей проєкт закону направили на розгляд профільного комітету.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
14 січня 2022, 20:24 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації