Вхід | Реєстрація

Яким було головне слово року

Яким було головне слово року

Онлайн-словник сучасної української мови та сленгу «Мислово» обрав слово «вакцина» словом року. Про це йдеться в повідомленні на порталі «Мислово».
«Події останніх двох років не залишають нам простору для маневру. Як і минулоріч, цьогорічне слово року продиктоване пандемією коронавірусу, але вже на наступному її витку. Вакцина та похідні від неї слова, передусім «вакцинація», повністю домінували в суспільній дискусії року, що минув», — йдеться в повідомленні.

Українське слово «щеплення» переважало у вжитку «вакцинацію» до початку кампанії масової вакцинації від коронавірусу.

Серед інших похідних або пов’язаних із вакциною/вакцинацією слів 2021 року названо такі: антивакцинатор, ревакцинація, бустерна доза, імунізація, імунітет, ковідна тисяча (або тисяча Зеленського).

Іншими словами минулого року були: Велике будівництво, деолігархізація, земля (у зв’язку з відкриттям ринку землі та найбільшим урожаєм зернових), вагнергейт, війна.

Онлайн-словник «Мислово» створений у 2012 році з метою фіксації неологізмів, сленгу та інших проявів сучасної української мови. Слова та визначення до них надсилають звичайні користувачі.

«Мислово» обирає слово року вдев’яте. Основними критеріями при виборі слова року є його популярність та соціальна значущість. Словами року за минулі роки були: 2020 — коронавірус, 2019 — діджиталізація, 2018 — томос, 2017 — безвіз, 2016 — корупція, 2015 — блокада, 2014 — кіборги, 2013 — Євромайдан.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
17 січня 2022, 19:05 | Полтавщина | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації