Вхід | Реєстрація

Транзит газу знизився на чверть

Транзит газу знизився на чверть

Транзит природного газу через газотранспортну систему України в минулому році становив 41,6 мільярда кубічних метрів, що на 25,4 % менше, ніж у 2020‑му (55,8 мільярда). Про це повідомив «Оператор ГТС України».

Зокрема, транспортування в західному напрямку в минулому році знизилося на 26 % — до 38,017 мільярда кубометрів газу.

У Словаччину транспортування становило 27,378 мільярда кубометрів газу (-29 %), Угорщину — 6,799 мільярда кубометрів газу (-29 %), Польщу — 3,84 мільярда кубометрів газу (-26 %), а у південному напрямку зменшилося на 8 % — до 3,582 мільярда кубометрів газу, у тому числі до Молдови воно становило 3,188 мільярда кубометрів газу (+6 %), Румунію — 0,394 мільярда кубометрів газу (-56 %).

Скорочення обсягів транзиту до Румунії та Угорщини пов’язане з переходом цих країн на отримання газу обхідними маршрутами «Газпрому»: з 1 квітня призупинено фізичний транзит через ГТС України до Румунії, з 1 жовтня — до Угорщини.

Середньодобовий обсяг транзиту у 2021 році становив 114 мільйонів кубів, але в окремі періоди знижувався до 67 мільйонів кубів за добу.

Загалом у минулому році було заброньовано 44,4 мільярда кубометрів газу транзитних потужностей на точках виходу з РФ (40 мільярдів кубометрів газу відповідно до контракту, ще 4,4 мільярда кубометрів газу — на місячних та добових аукціонах), але використано лише 41,6 мільярда кубометрів газу.

Загалом потужності української ГТС у минулому році було використано менш ніж на 30 %.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
17 січня 2022, 18:19 | Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації