Вхід | Реєстрація

Сергій Токарєв розповів про освітні ІТ-проєкти, які допоможуть українській молоді

Сергій Токарєв розповів про освітні ІТ-проєкти, які допоможуть українській молоді

Сергій Токарєв, засновник STEM is FEM і Founding Partner в Roosh, переконаний: наразі надзвичайно важливо розвивати формальну і неформальну освіту для молодого покоління. Адже саме молодь буде активно розбудовувати Україну після перемоги у війні. Тому нещодавно ініціативи AI House, STEM is FEM та університет SET University запустили ряд освітніх проєктів. Щось цікаве для себе знайдуть, як і початківці в ІТ, так і досвідчені фахівці. Розповідаємо про них детальніше.

IT для дівчат-підлітків

Цього літа громадська організація STEM is FEM у партнерстві зі швейцарською освітньою організацією Empowerment Lab і за підтримки Oracle запустила безоплатні онлайн IT-курси для дівчат 12-16 років. Учасниці можуть опанувати навички з машинного навчання, прототипування додатків та створення веб-додатків на основі даних. 

Для студентів та стартаперів 

А для старшокласників та їх батьків SET University запустив онлайн-платформу та онлайн-курс з кібербезпеки. Всі матеріали на теми цифрової безпеки у воєнний час, захисту гаджетів і соцмереж, кібербулінгу доступні за посиланням: https://www.cyberinfo.setuniversity.tech/  

У свою чергу, для тих, хто вже має свій старатап, SET University у партнерстві з європейським акселератором та інвестором Startup Wise Guys і міжнародним цифровим хабом для технологічних impact-бізнесів tech2impact та за участі Google запустив SET Bootcamp. У ньому могли взяти участь стартапери, що створюють проєкти для розвитку та відновлення Україні. Протягом трьох тижнів вони мали можливість дізнатись більше про дослідження користувачів, прототипування, фінанси, маркетингову стратегію та продажі, фандрейзинг і підготовку презентації для інвесторів. 

Окрім того, SET University цього року став співзасновником Ukrainian Global University. Проєкт має на меті надати українським студентам, стипендіатам, викладачам та науковцям доступ до закордонної навчальної бази. Натомість, учасники цієї ініціативи мають повернутися до України після навчання.

Для досвідчених AI- та ML-спеціалістів

Також ініціатива AI HOUSE запустила проєкт AI for Ukraine для того, щоб розвинути українську тех-спільноту у сфері штучного інтелекту. За донат на будь-яку суму від 1$ або 10 грн українці можуть можуть відвідати лекції та вебінари від AI- та ML-фахівців з Amazon Web, Microsoft та інших міжнародних компаній. Всі зібрані кошти будуть передані в фонд «Повернись живим».

Зареєструватися на заходи можна за посиланням: https://aiforukraine.aihouse.club/ 

Як розповідає Сергій Токарєв, цей проєкт згуртував всесвітньо визнаних експертів навколо ідеї допомоги Україні та її AI-спільноті. 

«Разом ми зможемо зміцнити галузь штучного інтелекту в Україні та створити унікальні умови для розвитку технологічних талантів» – додає він.

Розміщено на правах реклами


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
23 вересня 2022, 10:19 | Полтавщина | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації