Вхід | Реєстрація

Полтавські міліціонери оголосили війну «самогонщикам»

Полтавські міліціонери оголосили війну «самогонщикам»
Протягом останнього часу до Київського райвідділу міліції нашого міста звернулися декілька мешканців району зі скаргами на своїх сусідів та мешканців під’їздів, які займаються виготовленням та збутом самогону. Наявність подібних місць, за словами громадян, цілодобово приваблює сюди різного роду п’яниць та волоцюг, які дуже часто конфліктують з мешканцями будинків. Батьки бояться самостійно випускати дітей із квартир, а у вечірній час подекуди і самі виходять на вулицю лише з підручним засобами для захисту.
Реакція правоохоронців не забарилась. Працівниками Київського райвідділу міліції був проведений рейд по припиненню виготовлення та збуту самогону. Для реалізації заходів обрали мікрорайон Половки, саме той, звідки й надходили скарги. Проведенню рейду передувала ретельна перевірка отриманої від громадян інформації та документування фактів самогоноваріння, що дозволило провести заплановані заходи чітко й скоординовано.
«Зустрічали» правоохоронців самогонщики по-різному. Одні – спокійно, з розумінням того, що міліціонери виконують свою роботу та прибули для припинення їх протиправної діяльності, інші – агресивно, з образливими словами та погрозами. Двері однієї з квартир, де, за наявною інформацією, виготовляли самогон, відкрила жінка похилого віку, по зовнішньому вигляду якої було відразу зрозуміло, що вона не лише виробник та реалізатор оковитої, але й активний її споживач. Зайшовши всередину, працівники міліції побачили типові картини інтер’єру більшості подібних місць: бруд, сморід, павутина та таргани – це те, що супроводжує процес самогоноваріння. Не краще виглядала й сама господарка – складалось враження, що за горілкою та сигаретами вона просто забула про існування мила й води. У одній з кімнат знаходився п’яниця з підбитим оком, який, зайшовши до жінки за черговою пляшкою та скуштувавши для проби, вийти вже просто не зміг – завалився на ліжко і «відходив» від алкоголю. Коли ж міліціонери, оформивши необхідні документи, приступили до вилучення самогонного апарату та вже виробленої самогонки – жінка накинулась на них з кулаками та прокльонами, неначе у неї відбирали не спиртне, а останню хлібину.
Натомість, зовсім по іншому проводили працівників Київського райвідділу мешканці під’їзду, які випадково стали очевидцями роботи правоохоронців. Вони щиро раділи, що в під’їзді більше не буде смороду від самогону, сюди перестануть цілодобово ходити п’яниці, і мешканці будинку не будуть більше переживати за своїх дітей, які повертаються додому.
Ще одна жіночка, яка у своїй квартирі також виготовляла самогон та продавала його п’яничкам, просто здивувала правоохоронців масштабами своєї підпільної діяльності. Крім великих каструль, у яких зберігалося більше ста літрів закваски, було видно, що використовує вона для цього і ванну, яка від дії закваски повністю почорніла. Незважаючи на такі обсяги виробництва, вона твердо переконувала міліціонерів, що займається самогоноварінням лише для домашнього вжитку, а пів сотні півлітрових пластикових пляшок, які знаходились у квартирі – це так, на всяк випадок.
Загалом, лише за один вечір, працівники Київського райвідділу міліції припинили діяльність шести місць виготовлення та реалізації самогону, вилучили шість самогонних апаратів, близько двохсот літрів браги (закваски) та 40 літрів готового самогону. Але головне - забезпечили спокій мешканців будинків, які щоденно наражалися на небезпеку від п’яниць та волоцюг, що приходили за покупкою чергової пляшки.
“За 2009 рік, - говорить заступник начальника Київського РВ ПМУ підполковник міліції Георгій Карпіченко, - дільничними інспекторами Київського райвідділу міліції на осіб, які займались виготовленням та зберіганням самогону було складено 112 протоколів про притягнення їх до адміністративної відповідальності. Ті самогонщики, які, незважаючи на заходи адміністративного характеру, будуть продовжувати займатися забороненим видом діяльності, а саме збутом самогону, - будуть притягуватись до кримінальної відповідальності.”
Надалі боротьба з самогоноварінням та подібні рейди будуть проводитися на території й інших мікрорайонів та селищ Київського району. Міліція буде жорстко реагувати на факти самогоноваріння, для цього потрібно лише бажання самих мешканців, щоб вони не стояли осторонь цієї проблеми, а частіше повідомляли до райвідділу про подібні випадки. Адже для когось самогоноваріння – це зовсім непогані прибутки, а для когось – втрачене здоров’я, розбиті сім’ї та постійні переживання за близьких та рідних людей.

Автор: Прес-служба ГУ МВС України в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
19 жовтня 2009, 11:56 | Полтава |
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації