- ludmila65
30 березня, 10:12
На тему: Кобеляцька міська рада: потрібно міняти будівлю - toksik
30 березня, 04:26
На тему: Придніпрянські луки: висловилися всі, шукають «крайнього» - Ltava
21 березня, 07:54
На тему: До 1 квітня луки поряд із Оріллю не розорюватимуть - alexderjav
13 березня, 11:18
На тему: Кожен п’ятий є непридатним до служби - Ltava
11 березня, 16:33
На тему: Штрафи зросли
Фруктові соки виявились не такими корисними
Виключіть із раціону дітей напої та солодкі фруктові соки і замініть їх на просту воду — така порада вчених, які досліджували причини виникнення у дітей цукрового діабету, зайвої ваги та серцево-судинних захворювань.
Напої, що містять велику кількість цукру, шкодять здоров’ю дітей, підвищуючи ризик виникнення діабету та серцево-судинних захворювань. Такі напої містять калорії, що не мають харчової цінності та шкодять здоров’ю. Фахівці з харчування кажуть, що з цукру, який міститься в продуктах, а також сиропах і фруктових соках, не більше 10% споживаних за добу харчових калорій є нешкідливими.
У харчуванні цукор виступає в якості джерела калорій, що означає для здоров’я — набір зайвої ваги. Крім цього, цукор призводить і до більш серйозних проблем зі здоров’ям: підвищує ризик виникнення цукрового діабету і серцево-судинних захворювань.
Добове споживання цукру для різних вікових груп становить:
- діти 1,5–3 років: 36,1 г (11,9% калорій, які додаються в харчування цукром);
- діти 4–10 років: 60,8 г (14,7% калорій, які додаються в харчування цукром);
- підлітки 11–18 років: 74,2 г (15,6% калорій, які додаються в харчування цукром);
- дорослі 19–64 років: 58,8 г (12,1% калорій, які додаються в харчування цукром);
- дорослі 65 і більше років: 51,6 г (11,5% калорій, які додаються в харчування цукром).
Професори Оксфордського університету наголошують: пропонуйте дітям не лимонад, а просту воду. Їх треба привчати до цього змалку, хоча можна пити й молоко.
На думку фахівців, ми поступово відвикаємо від вживання води, замінюючи її солодкими напоями, і привчаємо до цього дітей, що є досить небезпечною тенденцією.