- ludmila65
30 березня, 10:12
На тему: Кобеляцька міська рада: потрібно міняти будівлю - toksik
30 березня, 04:26
На тему: Придніпрянські луки: висловилися всі, шукають «крайнього» - Ltava
21 березня, 07:54
На тему: До 1 квітня луки поряд із Оріллю не розорюватимуть - alexderjav
13 березня, 11:18
На тему: Кожен п’ятий є непридатним до служби - Ltava
11 березня, 16:33
На тему: Штрафи зросли
Як солити їжу, щоб не нашкодити здоров’ю
Жага солоного, стверджують лікарі, не менше згубна, ніж куріння: надлишок солі насамперед позначається на серцево?судинній системі. Як правильно солити продукти, чому ми любимо солити їжу, чим небезпечний «пересіл» і яку сіль краще додавати в страви?
Як сіль впливає на організм людини. Лікар-кардіолог зазначає: надлишок солі дійсно впливає на серцево?судинну систему негативно. Особливо на людей, у яких уже є гіпертонічна хвороба і у яких підвищений артеріальний тиск. А ще сіль виводить калій, навантажує нирки і призводить до набряків.
Найкорисніша сіль — морська з вмістом мінералів або йодована. Медики підкреслюють, що під впливом солі клітини втрачають вологу. А втрата води — це втрата ферментативної активності, життєвих сил, втрата фактично можливості активно функціонувати.
Чи існує корисна сіль? Тому головна порада: ретельно контролювати, що споживаємо і вибирати правильну сіль, наприклад, морську, з вмістом мінералів або йодовану.
Але навіть корисну сіль потрібно теж вживати помірно. Правильне споживання солі допоможе підтримати водно-сольовий баланс і забезпечить життєвими силами, які надають натрій і хлор. Найпростіший спосіб оздоровитися — взагалі відмовитися додатково солити їжу.