Вхід | Реєстрація

У Великому Кобелячку встановили обереги

У Великому Кобелячку встановили обереги
21 листопада, ще в одному селі Новосанжарського району з’явилися християнські символи захисту і Божої віри — дерев’яні хрести-обереги.
Такий подарунок селу зробив місцевий орендар земель приватний підприємець Михайло Васюта. Раніше, за його спонсорської підтримки обереги вже встановили у селах Попове, Козуби та Шовкопляси. Тепер надійшла черга і Великого Кобелячка.
— Виготовлення та встановлення одного оберегу обійшлося десь у тисячу гривень, — розповідає Михайло Васюта. — Виготовили їх з дуба, кілька разів покрили лаком, зробили написи. А сьогодні вирішили освятити.
Близько одинадцятої біля одного з оберегів, встановленого на в’їзді в село, зібрався невеликих гурт місцевих жителів на чолі із сільським головою Іваном Царенком. До них приєдналися гості — голова районної організації «Союз-Чорнобиль» Анатолій Бунецький, представник малокобелячківського козацтва Валерій Решетило. Очікували лише на священика. Але чекати довелося не довго — за якісь десять хвилин під’їхала машина і благочинний Кобеляцького району Дмитро Кулічковський вже вітав присутніх із святом Михайла. Потім провів освячення хреста-оберегу і щедро окропив водою і його, і всіх прочан.
— Обереги — це дуже давні символи віри і Божого захисту, — розповів отець Дмитро. — Раніше вони стояли в кожному українському селі на в’їзді та виїзді. Радує, що ми повертаємось до звичаїв наших предків, що знаходяться люди, які витрачають час і кошти на богоугодні справи.
Не обмежуючись вдячними словами, Дмитро Кулічковський вручив приватному підприємцю Михайлу Васюті грамоту, підписану єпископом Полтавським і Кременчуцьким Федором.
Сам же Михайло Васюта розповів, що незабаром схожі обереги встановлять і в сусідній Супротивній Балці.
— Я не орендую там землі, але люди дуже попрохали і я не зміг їм відмовити, — пояснив сільський меценат.
Як з’ясувалося, добрі справи підприємця не обмежуються встановленнями оберегів.
— Михайло Васильович ніколи не відмовляє сільській громаді, — розповів пристуній на святі секретар сільради Василь Овчаренко, — чи це стосується виділення техніки, автобусу чи фінансової допомоги. Нещодавно він купив та встановив водонагрівач у нашій лікарській амбулаторії сімейної медицини. За це йому вдячні і медики, і жителі села.

Автор: Володимир Паршевлюк


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
27 листопада 2009, 12:36 | Нові Cанжари | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації