Вхід | Реєстрація

«Німці дорожчі. Вони ж чемпіони Європи!»

«Німці дорожчі. Вони ж чемпіони Європи!»

Минулого тижня стовбинодолинська команда проводить дві міжнародні товариські зустрічі з мотоболу. 21-го серпня у Стовбиній Долині гостює «Автомобіліст» з Білорусії, а 25-го — «Торнадо» з Німеччини.


Власовець — тут, Власовець — там, або Білоруська мирова

Гра з білорусами, хоч і товариська, викликає неабиякий інтерес у глядачів. І на трибунах збирається близько двох тисяч уболівальників. Немало, якщо врахувати, що їхати на матч їм доводиться після робочого дня. Квитки на білорусів коштують 20 гривень. А от подивитися на німців, яких у Стовбиній Долині очікують у неділю, коштуватиме дорожче.

— Білет на німців коштуватиме 25 гривень, — заздалегідь попереджає касирка. — Вони дорожчі, тому що чемпіони Європи!

Коли глядачі займають свої місця на трибунах, на поле виїжджають стовбинодолинський «Колос» та пінський «Автомобіліст». У складі гостей особливо виділяється гравець під номером «3».

— Щось він мені похожий на Антона із «Восхода»… — ділиться думками зі своєю сусідкою по трибуні один з глядачів.

— А я тобі кажу, що це він і є!

Коли оголошують склади, сумніви зникають остаточно. У складі «Автомобіліста» дійсно виступає Антон Власовець — найкращий бомбардир чемпіонатів Європи. Усього кілька тижнів тому він грав у Стовбиній Долині у складі «Сходу» з Вознесенська, а тепер привіз на товариську гру свою білоруську команду. Цікаво, що у складі «Автомобіліста» до України приїхав і його син, Артем Власовець.

Та найбільше глядачів цікавить склад «Колоса». Місце у воротах займає Євген Довгаль, у поле виїжджають його партнери: Володимир Калінін, Володимир Кондратенко, Олександр Зімовець, Сергій Васін та Олександр Кінаш. Диктор також оголошує у складі Валерія Мороховця.

— А де він? — іронічно цікавиться хтось із глядачів.

Дійсно, ні Валерій Мороховець, ні Геннадій Миць участі у матчі не беруть. Іван Зімовець продовжує заліковувати травму.

Перший період проходить за значної переваги господарів. Володимир Калінін, який за відсутності Миця бере на себе функції лідера, раз по раз виводить партнерів на ударні позиції. Проте переграти голкіпера білорусів не вдається ні Кондратенку, ні Васіну, який не може реалізувати два виходи сам на сам.

Початок другого періоду одразу ж охолоджує наступальний порив господарів. Уже на 23-ій секунді Антон Власовець після сольного проходу виводить «Автомобіліст» уперед — 0:1. Проте сумують новосанжарські уболівальники недовго. На 2-ій хвилині Володимир Калінін відновлює статус-кво — 1:1. Мотоболісти «Колоса» мають непоганий шанс розвинути успіх, але знову не щастить Сергію Васіну, який зблизька потрапляє лише в опорну стійку. А білоруси наприкінці періоду проводять гольову атаку і виходять вперед після влучного удару своєї «дев’ятки» — 1:2.

Програвати у рідних стінах «Колос» не планує, тому знову йде в атаку. І на радість глядачів Володимир Калінін пробиває білоруського голкіпера — 2:2. Білоруси відповідають своїми небезпечними атаками. Двічі лише блискуча реакція Євгена Довгаля рятує «Колос» від вірного голу. Проте і наш воротар виявляється безсилим, коли гравець «Автомобіліста» Дмитро Коваль пробиває у дальній кут — 2:3.
Настрій глядачам підвищує Олександр Зімовець, який в одній з останніх атак встигає проштовхнути м’яч повз голкіпера — 3:3. Мирова нічия, яка, в принципі, влаштовує всіх.

Кращими гравцями матчу організатори називають Євгена Довгаля з «Колоса» та Дмитра Коваля з «Автомобіліста».

Після закінчення зустрічі глядачі вітають мотоболістів вдячними оплесками. У цей час диктор оголошує стадіоном, що 25-го серпня, у неділю, до Стовбиної Долини приїде збірна Німеччини — чемпіон Європи з мотоболу.

 

«Курська дуга» у Стовбиній Долині: німці беруть реванш

Недільна гра викликає вже навіть не ажіотаж, а справжній фурор. До Стовбиної Долини їдуть усі, хто хоч віддалено чув що-небудь про мотобол. По-перше, ще раз цього року подивитись на гру «Колоса». По-друге, звичайно ж, — побачити на власні очі обіцяну збірну Німеччини. У результаті на стадіоні збирається рекордна кількість глядачів. На око — тисяч чотири, хоча автор може і помилятися. Квиток дійсно коштує 25 гривень, але глядачі розлучаються з цією сумою без заперечень: надто цікавою має бути гра.

От лише зі складом «Колоса» виникають проблеми. Мороховця і Миця немає, як і з білорусами. До всього, у матчі з «Автомобілістом» травму отримує Володимир Калінін. Тому господарі виходять на матч фактично без замін. Склад команди наступний: Євген Довгаль, Сергій Васін, Володимир Кондратенко, Олександр Зімовець, Олександр Кінаш.

Із надзвичайною цікавістю глядачі зустрічають і оголошення складу німецької команди. Як з’ясовується, це все ж таки не збірна Німеччина, а німецький мотобольний клуб «Торнадо» із Керспе. Хоча на табло все одно висвічується: «Колос» — «Німеччина». Як ви розумієте, різниця між національною збірною та одним із клубів країни все ж таки є. Наприклад, київське «Динамо» не можна назвати збірною України з футболу, хоча у його складі і грають збірники Хачеріді, Ярмоленко та Гармаш.

У принципі, сказати, що глядачів зовсім одурили, не можна. Адже у складі «Торнадо» до Стовбиної Долини дійсно приїздять кілька гравців, які регулярно виступають за збірну Німеччини. Так, Паскаль Лосканд та Олівер Сінн у складі своєї збірної грали і навіть забивали у фіналах чемпіонату Європи. Так що команда у гості до наших мотоболістів приїжджає дійсно потужна. Хоча це, все ж таки, не збірна Німеччини.

Та глядачів такі нюанси навряд чи сильно цікавлять. Вони з перших хвилин активно підтримують свою команду. Адже до німців в українців історично особливе ставлення.

— Ми коли німців везли, то я пожартував: «Завтра буде у вас Курська дуга!», — розповідає один із представників команди «Колос» Володимир Хопта. — Так вони позамовкали і далі їхали мовчки…

Проте розгромом німців у матчі навіть не пахне. Аж до третього періоду здається, що приводів для радощів у вболівальників команди взагалі буде небагато. Лосканд, Сінн та компанія впевнено розривають захист господарів. І наприкінці періоду більш ніж переконливо виграють — 1:4. У складі господарів відзначається голом Сергій Васін, якому так не щастило з білорусами. Здається, що забитий м’яч свідчить про те, що гравець перериває смугу невдач. Проте, у не надто підходящий момент його підстерігає травма. У останньому періоді Васіна зносить один із німців. Наш гравець із важкістю підіймається на ноги, шкандибаючи, залишає межі поля. Після гри медики повідомлять, що у Васіна серйозний забій спини і, можливо, внутрішня гематома.

Оскільки вибору у тренерського штабу «Колоса» немає, на поле доводиться випускати травмованого раніше Володимира Калініна. Він уже по хвилині після своєї появи на полі змушує підскочити глядачів зі своїх місць. Суддя призначає пенальті, а наша «сімка» його впевнено реалізовує — 2:4! І у вболівальників залишається надія на реванш. Тим більше, вже на 9-ій хвилині свій перший гол на домашньому стадіоні забиває Олександр Кінаш — 3:4. На трибунах починається справжнє шаленство: старі й малі зриваються з місць, здіймають угору руки та кричать щось радісне і щасливе. У ці хвилини здається, що за такої підтримки «Колос» просто зобов’язаний зрівнювати рахунок. Утім, німці одразу ж огризаються: уже на 10-ій хвилині Фрідріх здійснює сольний прохід і знову збільшує перевагу в рахунку — 3:5. Проте у «Колоса» є Калінін, який, навіть травмований, бореться до останнього. Він перехоплює м’яч перед воротами німців, зближається з воротарем і б’є точно у кут — 4:5! На трибунах починається фестиваль. Такого викиду емоцій не було на жодній з ігор. Хіба що пригадується «Колос» — «Антрацит» із драматичною поразкою на останніх секундах.

Із таймера на табло видно, що грати лишилося три хвилини. На жаль, цього часу не вистачає стовбинодолинським мотоболістам, щоб зрівняти рахунок. Матч вони програють, проте глядачі проводжають їх із поля оваціями. Організатори називають кращих гравців: Олександр Зімовець із «Колоса» та Олівер Сінн із «Торнадо».

Не встигає закінчитися матч, як глядачі починають задавати найбільш популярне питання: «Коли наступна гра?» Цікавимось цим і ми. Представники команди точних дат поки що не називають, проте обіцяють: цього року мотобол ще буде.

— У нас попереду — четвертий етап чемпіонату України. Щоправда, не факт, що він пройде у Вишняках, як анонсували раніше, — говорить представник команди Олександр Зімовець. — А у Стовбиній Долині до кінця року ще матчі будуть обов’язково. Десь 21-22-го вересня плануємо провести тут кубок, на який хочемо запросити кілька команд. Хоча, самі розумієте, це все непросто — роз’їзди, витрати. Щоб сьогодні відбулася гра з німцями, нам треба було їх забрати своїм автобусом у Кіровському, а завтра відвезти у аеропорт.

Після завершення гри автівки роз’їжджаються зі Стовбиної Долини приблизно півгодини. Щоб знову повернутися сюди на наступний мотобольний матч. Про те, коли відбудеться чергова гра «Колоса», ми обов’язково повідомимо на сторінках нашого тижневика.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
30 серпня 2013, 11:29 | Нові Cанжари | Спорт і здоров'я
1. вболiвальник / 3 вересня 2013, 10:00
Авторе у другiй частинi статтi е деякi неточностi та невiрно викладена iнформацiя.Глядачiв було присутньо вiд 5 до 6 тисяч,зi слiв старожилiв така кiлькiсть була присутня 1988 року на матчi зi збiрною Болгарii.Незрозумiло навiщо глядачiв ввели в оману стосовно назви команди-гостя?Спочатку на табло висвiчувалось"Торнадо" а потiм за чиеюсь вказiвкою переправили на"Нiмеччина".Стосовно травми Васiна,все написане автором не вiдповiдае дiйсностi.Трапився якийсь дикий нещасний випадок,якимось незбагненним чином м*яч потрапив пiд мотоцикл,вiд чого гравець випав iз сiдла а мотоцикл перекинувся i придавив гравця, жоден з нiмцiв у цьому не винен,а як нiмцi першими кинулись на допомогу чомусь не згадуеться.Взагалi нiмцi показали як можна грати в мотобол красиво з повагою до суперника.Напевно у них не прийнято грати дико, як грають наприклад Вознесенцi де культивуеться перемога любою цiною,Калiнiн отримав серйозну травму ноги в останнiй грi з"Восходом" а не з "Автомобiлiстом"
2. Віталій / 27 вересня 2013, 07:17
Узагалі-то правильно писати ЗИМІВЕЦЬ, а не ЗІМОВЕЦЬ, бо він слова "зима". Усіх цих хлопців я добре знаю і в школі вони були Зимівцями. "Зімовець" - це русифікована форма цього прізвища.
Щодо матеріалу, то тут не лише неточності. Стилістика у автора просто жахлива...
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації