Вхід | Реєстрація

«Лучки схожі на інший світ»

«Лучки схожі на інший світ»

У липні 2017 року цього року відновився досвід проведення еколого-натуралістичної практики для учнів Диканського району на базі адміністративно-наукового центру регіонального ландшафтного парку «Нижньоворсклянський».

5 липня на практику прибули 15 учнів Великобудищанської  загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів, а 7 липня приєдналися ще 11 учнів Диканської гімназії імені М.В. Гоголя – членів Диканська районна екологічна дитяча громадська організація «Зелене серце». У рамках практики проводилися екскурсії на розроблених маршрутах до Зміїної гори, на луки, у дендропарк «Зоряний», посвята в екологи, дегустація відварів лікарських трав «Флоралія». Запам’яталася дітям доступна та цікава екскурсія Наталії Олексіївни Смоляр – науковця, кандидата біологічних наук, заступника директора регіонального ландшафтного парку «Нижньоворсклянський». 

У день від’їзду традиційно учасники практики зустріли сонце на Студентській горі. За час перебування у науково-адміністративному центрі регіонального ландшафтного парку «Нижньоворсклянський», що функціонує на місці колишнього села Лучки Кобеляцького району, яке було відселено через загрозу підтоплення під час створення Дніпродзержинського водосховища, учні не тільки дізнавалися багато нового і цікавого про взаємозв’язки живих організмів між собою, а й навчалися самостійно справлятися з побутовими питаннями у польових умовах, допомагати готувати їжу. Дана практика – школа самостійності, відповідальності, щирості емоцій. Ось відгуки учасників практики, написані в автобусі під час повернення додому:

«Лучки схожі на інший світ. Чудові люди, дружня і весела атмосфера».

«Лучки – це особливе місце, справжнє. Побувати на екологічній практиці це не просто зміна звичного способу життя, це можливість поєднатися з природою, знайти себе, нових друзів. Найбільше сподобався краєвид зі Зміїної гори».

«Чудова місцевість у поєднанні з гарною компанією та нові знання – що може бути краще! Ця поїздка була неймовірною. Лучки, чекайте нас наступного року!»

Дякуємо за підтримку у проведенні практики відділу освіти, сім’ї, молоді та спорту Диканської РДА та сприяння у перевезенні учнів Володимиру Григовичу Ленцю, керівнику ТОВ «Диканькамлин», ігору Володимировичу Бєлому, керівнику ПАП «Диканське», а за її організацію – адміністрації регіонального ландшафтного парку «Нижньоворсклянський» в особі його директора – Олександра Миколайовича Шуліки.


Автор: Тетяна Біляєва, керівник практики, учитель біології Великобудищанської школи Диканського району


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації