Вхід | Реєстрація

Крадіжка і стрілянина на Вербну неділю

Крадіжка і стрілянина на Вербну неділю

Ранок Вербної неділі розпочався у селі Бутенки з резонансної події кримінального характеру. Жителі села, разом із поліцейськими, затримали трьох молодиків, яких підозрюють у скоєнні цілої серії крадіжок. Події того дня розвивалися за всіма канонами кримінального бойовика: були і постріли із обріза, і погоня за автомобілем ймовірних злодіїв.

Як розповіли редакції безпосередні учасники події, на слід злодіїв вони натрапили випадково. Перед цим днем (протягом кількох тижнів) оселі жителів Бутенок, Вишневого та інших населених пунктів громади регулярно обкрадали. Злодії, в основному, орудували в гаражах. Нікого не боячись, у нічний період доби вони проникали в приміщення і виносили звідти різну техніку та інвентар. Крали серіями, обчищаючи по три-чотири подвір’я. Усе це примусило жителів навколишніх сіл виявляти особливу пильність. У Бутенках навіть запровадили нічне патрулювання вулиць.

І от, один з місцевих жителів, йдучи близько четвертої години ранку по вулиці, помітив у кюветі, поряд із стадіоном, велосипед. Це насторожило чоловіка, він вирішив і далі відслідкувати ситуацію. Окрім того, пильний громадянин зателефонував до свого товариша, який нещодавно став жертвою злодіїв. Вони ще кілька разів поверталися в це місце. Спочатку чоловіки побачили, що велосипед зник. Це ще більше їх насторожило. А потім вони вже виявили в кюветі цілий склад речей, а поряд — кількох незнайомих чоловіків. Один з незнайомців (без особливих роздумів) почав стріляти в бік небажаних свідків. Ті викликали додаткове підкріплення. На місце події прибув заступник голови місцевої об’єднаної громади Ігор Федь. Із собою чоловік, колишній поліцейський, мав зареєстровану рушницю. Разом вони почали переслідувати злочинців. Ті спочатку тікали пішки, а потім сіли в автомобіль «Мітсубісі Паджеро».

Погоня тривала більше двох годин. За словами Ігоря Федя, підозрювані кілька разів зникали з їх поля зору. Ігор розповідає:

— Якщо чесно, то вони б від нас утекли. У них — нехай і старенький, але «Мітсубісі», у мене — «дев’яносто дев’ята». Але вони, певно, не знали місцевості. І крім того, думаю, що підбирали своїх спільників. Ми ганялися за ними і по селу Козуби, і по сільських дорогах. У мій бік вони теж стріляли.

Врешті-решт, підозрілий автомобіль вчергове помітили в районі села Вишневе. Сталося це близько шостої тридцять. На ньому вже були причеплені державні номера, яких не було раніше. «Паджеро» помчав у бік траси Полтава—Кременчук. Але там його вже перехопили працівники поліції, які на той момент теж брали участь у пошуках. Водій зупинив авто. І відразу почав розказувати, що їде у своїх справах, а двоє пасажирів у салоні є випадковими попутниками.

Кілька годин поліцейські та жителі Бутенок не відпускали трьох підозрілих молодиків, очікуючи на санкцію суду на проведення обшуку (слава Верховній Раді України за недолугий КПК!!!). Санкцію отримали, обшук провели. На той момент на місці вже були слідчі з Полтави та працівники прокуратури. У салоні знайшли викрадені речі та зброю. Підозрювані у злочині є мешканцями Кіровоградської області.

Поліцейські поки що офіційного коментаря не дають. Але обіцяють оперативно повідомити про подальший перебіг цієї вже резонансної кримінальної події.

UPD. У понеділок вранці начальник Кобеляцького відділу поліції Володимир Федан повідомив, що всі троє підозрюваних затримані. Невдовзі суд визначить міру запобіжного заходу для них. Відкрито кримінальне провадження за ознаками статті 186 ч. 3 (Грабунок).

У середу стало відомо, що суд прийняв рішення арештувати підозрюваних. А голова Бутенківської ОТГ Микола Скрильник повідомив, що ініціюватиме внесення змін до Програми боротьби зі злочинністю, що дозволить преміювати людей, котрі брали участь у затриманні злочинців.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1 квітня 2018, 13:27 | Кобеляки | Кримінал


1. Ольга Волоська / 1 квітня 2018, 15:23
Молодці бутенківчани.
2. кобелячанин / 1 квітня 2018, 17:37
Підтримую
3. Beri Mor / 1 квітня 2018, 20:05
Таких потрібно було «валить» в полі,за Козубами.Бажано без свідків.
4. Чудо Юдо / 1 квітня 2018, 23:14
Цілий бойовик розіграли!
Ворюги шизонуті якісь. Заради барахла в людей стріляли. Хоча, мабуть, відлякати хотіли. Але цією стріляниною ще кілька років собі дописали до вироку.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації