Вхід | Реєстрація

Кулик, Деменко й Шуліка — абсолютні переможці

Кулик, Деменко й Шуліка — абсолютні переможці

На всеукраїнських змаганнях із армспорту кобеляцькі дівчата завоювали всі золоті нагороди.

Місяць тому найсильніші рукоборці нашої держави збиралися в місті Немирів, аби визначити, хто з них представлятиме Україну на європейських та всесвітніх змаганнях. Тоді п’ятеро спортсменів, яких тренує кобелячанин Артем Письмак, здобули дев’ять нагород. Тепер настала черга юніорів та юнаків з’ясувати, кому пощастить побувати серед кращих армрестлерів.

Протягом чотирьох днів, з 12 по 15 квітня, в Одесі проходив 23‑ій чемпіонат України з армрестлінгу. На чорноморському узбережжі зібралось близько 330 юних рукоборців. Честь Полтавської області захищали 13 юніорів і 23 юнаки. До складу команди увійшли спортсмени з Козельщини, Кременчука, Кобеляк, Полтави, Диканьки й Зінькова.

Як розповів Артем Письмак, змагання були надзвичайно масовими й насиченими. Турнір пройшов на високому рівні.

— Кожен спортсмен прагнув перемогти, оскільки призове місце — це путівка в збірну України. Тобто, можливість показати себе на змаганнях у Болгарії й Туреччині, — пояснює тренер. — Наші юнаки взяли перше загальнокомандне місце, а юніори стали третіми. Справа в тому, що більшість спортсменів перейшли в старшу вікову категорію і на змаганнях виступала фактично половина команди.
Кобелячанки Руслана Кулик, Людмила Деменко і Марина Шуліка завоювали по два «золота».
Також абсолютними переможцями були троє полтавців. Діана Демченко і Леся Варич стали володарками срібних і золотих медалей, а Яна Назарько і Олег Ісаєнко — срібних і бронзових. Усі юніори, які зайняли перше-третє місця, а юнаки — перше-друге, отримали звання кандидатів у майстри спорту.

Зі слів тренера, із учасників можна виділити представників Рівного. Команда отримала нових наставників і суттєво оновилась. Спортсмени досить добре підготувались до змагань та всіма силами намагались протистояти полтавчанам. Обидві збірні боролись за кожну нагороду. Леся Варич і Олег Ісаєнко поступились суперникам у поєдинках за «золото». Щоправда, у командному заліку збірній Рівного не вдалося обійти наших земляків.

— Серед тернопольців з’явилась дівчина, яка обіцяла побороти нашу Руслану Кулик, — каже Письмак. — Вона протистояла не лише дівчатам, а й юнакам. Та все ж не змогла виграти в Руслани ні на ліву, ні на праву руку. Підготовка до іспитів завадила набрати форму Володимиру і Вадиму Литвинам, які посіли сьоме і восьме місця. Через травму не потрапила до призерів Анна Зіоменко.

Наприкінці травня кобеляцькі рукоборці виступлять на змаганнях у болгарській Софії. Протягом місяця Артему Письмаку необхідно вирішити дві проблеми: підготувати спортсменів та знайти кошти на переліт і проживання.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
19 квітня 2018, 14:45 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації