Вхід | Реєстрація

Лікарня отримала мобільний апарат УЗД

Лікарня отримала мобільний апарат УЗД

Прилад кобеляцьким медикам передали члени італійського Ротарі-клубу.

20 серпня в Кобеляцькій районній лікарні відбулась приємна подія. До медиків із подарунком завітав італієць Антоніо Ернесто Россі, який мешкає в Генуї. Італієць передав лікарні мобільний апарат ультразвукового дослідження. Такий подарунок став можливим завдяки співпраці кобеляцького і генуйського Ротарі-клубів.
Розповідає керівник громадської організації Віктор Попруга:

— Із Антоніо ми познайомились у 2016 році. Він з дружиною Тамілою, яка родом із Великої Багачки, відвідував наше місто і побачив пам’ятний знак ротарійцям, який встановлений навпроти міської ради. Італієць був надзвичайно здивований, що в такому маленькому місті діє Ротарі-клуб.

Виявилось, що Антоніо є членом Ротарі-клубу «Історичний центр Генуї». Чоловіки познайомились особисто. Згодом генуйці офіційно визнали кобеляцьких ротарійців своїми партнерами.

Зі слів Віктора Попруги, одна з учасниць «Історичного центру Генуї» є власницею косметологічного салону. Вона вирішила замінити апарат УЗД, яким користувалась п’ять років.

— Зі мною зв’язався Антоніо і поцікавився, чи не потрібен нашій лікарні такий прилад, — говорить Попруга. — Я зустрівся з головним лікарем Володимиром Казиродом і розповів про це. Він погодився прийняти такий подарунок.

Оскільки апарат УЗД мобільний, його можна перевозити з палати в палату, безпосередньо до самого хворого.

У понеділок Антоніо Ернесто Россі прибув у наше містечко і разом зі своїм кобеляцьким колегою передав прилад керівнику лікарні.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
24 серпня 2018, 13:32 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
1. Beri Mor / 24 серпня 2018, 15:53
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
Господи,та поки ж ми різний секонд-хенд з усього світу збиратимемо?Країна в минулому з космічними технологіями...І оце незалежність,яку ми сьогодні святкуємо?Це,шановні-жопа!
2. микола козак / 25 серпня 2018, 13:20
Підтримую , позорять Україну і українців , такого приниження ще не було ніколи.Звозять ввесь хлам з усього світу.
3. Marino4ka / 12 вересня 2018, 15:43
Чого все треба споганити своїми коментарями? Держава не так багато коштів виділяє на оснащення лікарень, хай хоч з-за кордону допомагають. Пройти якісне УЗД в Києві можна в Медикомі medikom.ua/adult/uzi_kiev , а чи кожне місто та містечко України може таким похвалитися? Он їздять люди в районні та обласні центри. Так що, хай хоч з-за кордону лікарні отримують обладнання, щоб прості люди мали змогу проходити обстеження і не пертися для цього бозна куди!
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації