Вхід | Реєстрація

Брудні танці

Хитрий шахрай, обіцяючи батькам зробити з їхніх дітей справжніх зірок сцени, видурював чималенькі суми грошей.
На початку вересня 2008‑го року до школи у селі Мала Перещепина завітав чоловік, який відрекомендувався вчителем танців з міста Полтава і запропонував свої послуги. До квітня 2009‑го він приїздив та займався із дітьми танцями. За свою роботу брав по 70 гривень у місяць з одного учня. І, начебто, до пори, до часу все йшло непогано.
Аж тут учитель танців запропонував батькам повезти їх дітей на відомий усій Україні конкурс «Крок до зірок». Він брався вирішити всі організаційні проблеми, однак на це… звичайно ж, були потрібні гроші. Кошти на поїздку чоловік запропонував здати батькам своїх учнів. Ті, якщо і вагалися, то не довго. Хто ж не хоче бачите своє чадо майбутньою Ані Лорак чи Олександром Пономарьовим? Тож невдовзі у кишені полтавського гостя перекочували суми від 485 до 2000 гривень. Загальна сума — близько 9 тисяч гривень. А потім…
А потім все було дуже банально. Вчитель танців зник. Він перестав приїздити на заняття і не відповідав на телефонні дзвінки. Стурбовані батьки трохи почекали, а потім звернулися до правоохоронних органів. Новосанжарські міліціонери взялися до справи і дуже швидко з’ясували біографію вчителя-шахрая. Громадянин С., 1974 року народження, мешканець міста Полтава, вже цілих 7 разів був підозрюваним у справах по здійсненню шахрайських дій. Але, як не дивно, завжди виходив «сухим з води». Він так само збирав гроші із довірливих людей, а коли за нього бралися стражі правопорядку, пояснював: «Так, я гроші зібрав, просто не встиг організувати поїздку…». Запорукою успіху шахрая завжди були надзвичайна довірливість наших співгромадян, які нітрохи не переймалися, віддаючи немаленькі гроші у руки малознайомого чоловіка. Певно, спрацьовував поширений стереотип, відповідно до якого злочинцями можуть бути лише бриті наголо та прикрашені татуюванням молодики, але аж ніяк не інтелігентний викладач танців.
Зараз меткого вчителя продовжують розшукувати правоохоронці. По адресі у Полтаві, де він прописаний, чоловіка не знайшли. До всіх читачів у Новосанжарському та Кобеляцькому районах міліціонери звертаються із проханням бути уважнішими, щоб не стати об’єктом шахрайських дій. Краще сім раз подумати, зважити і перестрахуватись, ніж, необачно довірившись, віддати шахраю ваші гроші, які ви самі не вкрали, а заробили власним трудом.

Автор: Володимир Паршевлюк, ЕХО з регіону


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
2 жовтня 2009, 12:02 | Нові Cанжари | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації