Вхід | Реєстрація

Українці розробляють далекобійну ракету

Українці розробляють далекобійну ракету

Україна запустила проєкт із розробки власної далекобійної ракети. Про це повідомив міністр оборони України Олексій Рєзніков. Він заявив, що Україна має гарні перспективи виробництва власних далекобійних ракет з дальністю поразки ворожих об’єктів на відстані 1000 кілометрів і більше.

«У нас офіційно існує затверджена ракетна програма. На неї офіційно вже виділяють із бюджету кошти. Виконавці цієї програми — українці на 100% виробництва», — розповів Резніков.

При цьому він навів успішний приклад проєкту українських протикорабельних ракет Нептун, яким вдалося потопити російський флагманський корабель «москва».

«У нас із вами дуже хороші перспективи мати українські ракети з дальністю поразки понад тисячу кілометрів», – наголосив Резніков.

Крім того, міністр розповів, що часто західні партнери України вагаються, чи надавати новий вид зброї, бо відчувають страх чергового рівня загострення ситуації.

«Я дуже сильно їх переконував дати нам антикорабельні ракети Гарпун, якими потрібно було захистити наше узбережжя Одеси та портові хаби… Коли ми вразили Нептунами корабель «москва» – за тиждень було рішення надати нам Гарпуни. Як тільки наші партнери знатимуть, що наші ракети летять більше, ніж на 200, 300 і 400 км — я переконаний, що з’являться ATACMS та всі інші», — наголосив Резніков.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
22 червня 2023, 17:40 | Полтавщина | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації