Вхід | Реєстрація

Екологічних зон і сміттєвих баків суттєво побільшає

Екологічних зон і сміттєвих баків суттєво побільшає

22 червня спеціальна комісія оголосила результати конкурсу «Екологічні громадські ініціативи Полтавщини», що проводиться обласною радою.  
Після річної перерви, викликаної вторгненням росії на територію України, на цьогорічний конкурс було подано 91 проєкт. Комісія затвердила 85 із них, що надійшли від мешканців 39 громад області.

У результаті голосування, ініціативи 14 територіальних громад отримали перемогу в конкурсі. Зокрема, співфінансування з обласного бюджету отримають 12 сільських, 8 селищних та 11 міських ОТГ.

Екозона в Шенгурах та сміттєві контейнери в Кобеляках

До числа міських переможців увійшли два проєкти авторства жителів Кобеляцької громади.

Третє місце в рейтингу посів проєкт Наталії Камінської «Green Energy (Зелена енергія)», що має на меті облаштування екозони для відпочинку в селі Шенгури. Його підтримали 751 чоловік.

Автор ініціативи бажає облаштувати екозони для відпочинку біля сільського будинку культури та придбати техніку для боротьби з карантинними рослинами.
Проєкт передбачає облаштування скверу. Згідно задуму Наталії Камінської, на території парку встановлять лавки, урни для роздільного збору сміття, гойдалки, ІР-камери, висадять зелені хвойні дерева. Також будуть придбані мінітрактор-газонокосарка для догляду за зеленими газонами і мульчував-подрібнювач для боротьби з бур’янами, зокрема, з амброзією полинолистою.

Загальна вартість проєкту становить 500 000 гривень.

 

«Кобеляки без сміття» — ініціатива Лізи Карпенко — стала 8-ою в рейтингу кращих. За неї проголосували 507 чоловік.

Ініціатива передбачає встановлення контейнерів для сортування твердих побутових відходів: скла, паперу, металу, пластику. 500 000 гривень направлять на закупівлю 56 контейнерів об’ємом по 1100 літрів.

Білики також сортуватимуть побутові відходи

П’яту сходинку рейтингу серед ініціативи селищних рад зайняв проєкт Катерини Скрильник, який сподобався 852 голосуючим. За ініціативи авторки, на території Білицької ОТГ встановлять контейнери для роздільного збирання твердих побутових відходів.

На придбання 21 металевого контейнера з написами «пластик», «папір», «скло» витратять 483 000 гривень. Майданчики для їх встановлення планується розмістити в Бутенках, Дрижиній Греблі, Марківці та в Біликах. Також автор проводитиме лекції серед місцевого населення щодо поводження з відходами та розуміння правильного сортування ТПВ.

Три із трьох

На території Нехворощанської громади будуть реалізовані усі проекти, подані жителями ОТГ.

Перше місце в рейтингу сільських ініціатив (695 голосів) посів проєкт Лариси Поглазової «Еко-лабораторія GreenSchool». Згідно нього, у Соколовобалківській школі з’явиться  лабораторія з природничих дисциплін, яка сприятиме дослідженню та їх вивченню. STEM-зону доповнюватимуть сучасні LCD мікроскопи та лабораторне обладнання. Його загальна вартість становитиме 500 000 гривень.

Друге місце зайняла ініціатива Світлани Калініченко «Релакс-парк Sokolianka» (688 голосів), вартістю 468 170 гривень.

Завдяки старанням авторки, землякам, які її підтримали, та працівникам Нехворощанської сільської ради жителі Соколової Балки отримають паркову зону на території села. Ініціатива включає в себе розбивку клумб з квітами та декоративними деревами і кущами. Буде закуплено та встановлено альтанку, лавки, вуличні ліхтарі на сонячних батареях, прокладено тротуарні доріжки. Також встановлять урни для сміття.

Ще одну зелену зону облаштують на території Нехворощанського ліцею. Ідея Надії Шерстюк стала в рейтингу шостою.

Зелена зона включає в себе не тільки насадження дерев та кущів, а й газони і квітники. Згідно задуму, у межах зеленої зони встановлять дві дерев’яні альтанки, по чотири лавочки й ліхтарі, висадять ялини, туї, магнолії. Для благоустрою території закуплять газонокосарки, мотокоси та візки для вивезення сухої трави. На всі ці заходи автору знадобиться 250 000 гривень.

Реалізація проєктів відбудеться протягом 180 днів.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
| Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Купить квартиру Полтава
 Криптовалютні біржі в Україні
Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації