Вхід | Реєстрація

Олена Стаднікова про заборону збору коштів на ремонти

Олена Стаднікова про заборону збору коштів на ремонти

Днями посадовці Кобеляцької міської ради та відділу освіти провели роз’яснювальну роботу серед керівників усіх навчальних закладів громади. Мова йшла про неприпустимість збору коштів із батьків, чиї діти відвідують дитсадки або навчаються в школах.

Про причини, які передували цьому, редакції розповіла заступник міського голови Олена Стаднікова.

Олена Володимирівна пояснила:

— У Кобеляцьку міську раду і до мене  зокрема  почали звертатися жителі громади, чиї діти навчаються в місцевих освітніх закладах. Люди розповідають, що їм пропонують здати кошти на проведення того чи іншого ремонту. І таких скарг — не одна і не дві. Офіційно заявляю — жоден керівник жодного навчального закладу не має права вимагати із батьків збирати кошти на ремонт. Міська влада виділила у всі школи і дитсадки певні суми на проведення поточних ремонтів. Капітальних, в умовах війни і дефіциту бюджету, не буде. Але для того, щоб придбати фарбу чи інші недорогі матеріали, бюджетних коштів вистачить. Тому потреби в тому, щоб збирати гроші  з батьків, немає. Це — незаконно і аморально під час війни. І цього не буде.

Також Олена Стаднікова розповіла, чи існує механізм внесення благодійних коштів на підтримку навчальних закладів. Вона сказала:

— Навчальні заклади, згідно із вітчизняним законодавством, самостійно не можуть створювати благодійні фонди. Але отримувати допомогу із подібних фондів можуть. Це і є єдиний законний механізм. Батьки можуть внести гроші на якийсь фонд,  а вже звідти можуть щось купити для школи чи дитсадка. Так, я знаю, що бувають випадки, коли кілька батьків із класу чи групи висловлюють бажання за власний кошт, скажімо, купити і вставити вікно в клас. Це — не заборонено. Але рішення про це мають прийняти самі батьки, а класного керівника чи директора просто поінформувати. Хоча й тут є свої нюанси. От давайте обміркуємо ситуацію. Є клас. У ньому 20 учнів, фактично 20 сімей. Достаток у всіх різний. І от двоє чи троє заможних батьків пропонують усім «скинутися» на придбання вікна, дверей, шпалер тощо. Але в інших батьків не вистачає коштів на власні, не те  що на шкільні потреби. Як бути? Однозначно —  педперсонал не має права навіть рекомендувати батькам вчинити ті чи інші дії. Нехай вирішують самі. Знаю, що один із жителів Кобеляк  у такій ситуації, маючи грошей більше, аніж у інших, як кажуть, мовчки взяв, купив і привіз потрібний товар. Як на мене — хороший приклад.

Також Стаднікова закликала усіх, хто зіткнувся із випадками вимагання коштів у навчальних закладах, негайно звертатися в міську раду і пообіцяла, що будь-хто із персоналу школи чи дитсадка, хто дозволить собі подібні дії, буде жорстко покараний.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
| Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Купить квартиру Полтава
 Криптовалютні біржі в Україні
Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації