Вхід | Реєстрація

Запоріжжя не перейменовуватимуть

Запоріжжя не перейменовуватимуть

Національна комісія зі стандартів державної мови переглянула і скоротила список населених пунктів, які рекомендує перейменувати, щоб привести їхні назви у відповідність до стандартів державної мови.

Зокрема, з переліку, оприлюдненого 30 червня, вилучили Запоріжжя, яке раніше пропонували перейменувати в Запорожжя.

У новому переліку  десять міст, решта — села і селища в різних областях України.

Серед міст, яким пропонують змінити назву: Бровари на Київщині (радять змінити на Броварі),  Сорокине (на Сороче чи Сорочине), Сєвєродонецьк (Сіверськодонецьк, Сіверськодонець, Сіверськодонецьке), Хрустальний, Боково-Хрустальне і Первомайськ на Луганщині, Южноукраїнськ і Первомайськ у Миколаївській області, Южне на Одещині, Первомайський на Харківщині (цим сімом містам комісія радить «запропонувати нову назву в установленому законодавством порядку»).

У початковій версії рекомендацій комісії було понад 1400 населених пунктів, у зміненій —  понад 350.

Попередня версія рекомендацій, оприлюднена раніше цього місяця, викликала критику. Міністерство освіти і науки просило комісію скасувати своє рішення. А очільник МОН Оксен Лісовий назвав рішення комісії щодо перейменування «скандальним» і заявив, що вона «вийшла за межі своїх повноважень». Після цього комісія вирішила переглянути рекомендації.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
6 липня 2023, 18:31 | Полтавщина | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації