Вхід | Реєстрація

У Нехворощі обговорили безпечне освітнє середовище

У Нехворощі обговорили безпечне освітнє середовище

У Нехворощанській громаді відбулася зустріч голів громад. На заході говорили про безпечне освітнє середовище в умовах воєнного стану. Організатори заходу  –  Регіональний офіс «U-LEAD з Європою» в Полтавській області. До обговорення долучився заступник начальника ОВА Максим Калінін.

«Наявність укриття у школі – основна вимога часу. Це питання безпеки. Новий навчальний рік розпочали офлайн чи у змішаній формі лише ті заклади загальної середньої освіти, де належним чином облаштували сховища. Таких в області 95%, – зазначив заступник начальника Полтавської ОВА Максим Калінін. – За останній рік вдалося охопити більше дітей очним навчанням. Для школярів важлива соціалізація. Вони потребують спілкування з однолітками, вчителями, а іноді й підтримки з боку наставника під час уроку. Наше спільне завдання, щоб 100% дітей мали можливість отримувати знання офлайн».

Керівниця Регіонального Офісу «U-LEAD з Європою» у Полтавській області Ірина Балибіна зауважила, що метою зустрічі було активізувати взаємодію між керівництвом територіальних громад та представниками державних органів на обласному рівні, посилити горизонтальну комунікацію між головами громад, обласною владою та керівництвом районів, а також напрацювати проєкти спільних рішень проблемних питань.

«Програма U-LEAD продовжує підтримувати розвиток спроможності територіальних громад. Створення безпечного освітнього середовища є складним та актуальним питанням для ОМС. Є три складові успіху вирішення таких питань у громадах: перша – побудова вертикального та горизонтального діалогу, друга – обмін досвідом з  іншими громадами, третя складова – синергія всіх інституцій, залучених до процесу», – сказала Ірина Балибіна.

Про вимоги та нормативи облаштування укриттів розповів заступник начальника ГУ ДСНС у Полтавській області Володимир Гришанін.

«Перше, що ми повинні всі розуміти і виконати – зберегти життя. Зазначу з приводу споруд подвійного призначення. Вони мають характеристики: або сховище, або протирадіаційне укриття. І це обов’язкова примітка, тому що  це визначає коефіцієнт захисту цієї споруди. Чим вона найбільше підходить? Тим, що цю споруду в мирний час можна використовувати як будь-яке приміщення: склад, спортзал. На ваш розсуд. Але не в мирний час вона буде використовуватися як захисна споруда», – розповів Володимир Гришанін.

Також поспілкувалися про повноваження органів місцевого самоврядування щодо створення безпечного освітнього простору на місцевому рівні. Громади обмінялися досвідом щодо облаштування укриттів.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації