Вхід | Реєстрація

Новосанжарській громаді повернули 14 гектарів землі

Новосанжарській громаді повернули 14 гектарів землі

Загальна вартість земельної ділянки склала 9,6 мільйона гривень.

Минулого тижня на офіційному сайті Полтавської обласної прокуратури з’явилася інформація, що за позовом прокурорів Новосанжарській територіальній громаді повернуто більше 14 гектарів землі.

Згідно з даними прокуратури, у 2013 році Малоперещепинська сільська рада Новосанжарського району та фермерське господарство «Династія-2012» на підставі рішення сесії сільради уклали договір, відповідно до якого господарство отримало вказану земельну ділянку в оренду. Та прокурори встановили, що фермерське господарство як юридична особа повинно було отримати землю за результатами земельних торгів.

З метою відновлення порушених інтересів держави до сільської ради та фермерського господарства прокуратура пред’явила позовну заяву.

У 2022 році Господарський суд Полтавської області задовольнив позов —  скасував рішення сесії Малоперещепинської сільської ради та зобов’язав ФГ «Династія-2012» повернути землю до комунальної власності територіальної громади.

Не погодившись із рішенням суду першої інстанції, засновниця фермерського господарства оскаржила його в апеляційному порядку.
Постановою Східного апеляційного господарського суду апеляційна скарга залишена без задоволення.

Відповідно до даних ресурсу YouControl, підприємство ФГ «Династія-2012» зареєстроване 6 березня 2012 року в селі Мала Перещепина. Керівником організації є Лідія Пасько. Зараз організація не перебуває в процесі припинення.

У вересні 2019 року Господарський суд Полтавської області виніс іншу ухвалу щодо згаданих 14 гектарів. У матеріалах справи вказано, що перший заступник керівника Кобеляцької місцевої прокуратури звернувся в інтересах Головного управління Держгеокадастру в Полтавській області з позовом до Малоперещепинської сільської ради та фермерського господарства «Династія -2012» про визнання незаконним та скасування рішення 32 сесії від 29 серпня 2013 року, згідно з яким був затверджений проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 14,0629 гектара для ведення фермерського господарства та передачу її в оренду строком на 10 років.

Також прокуратура вимагала визнати недійсним та припинити договір оренди землі від 19 грудня 2013 року, укладеного між Малоперещепинською сільрадою та ФГ «Династія-2012», яким земельну ділянку передано в оренду. Зобов’язати фермерське господарство повернути територіальній громаді земельну ділянку.

Дослідивши матеріали позовної заяви, суд дійшов висновку про наявність підстав для залишення її без руху.

Служителі Феміди встановили, що подана позивачем заява не відповідає вимогам статті 164 Господарського процесуального кодексу України, тому суд вважає за необхідне залишити її без руху та надати позивачу строк для усунення вищевказаних недоліків.
Як бачимо, через чотири роки прокурори все ж повернули землю територіальній громаді.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
28 вересня 2023, 16:30 | Нові Cанжари | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації