Вхід | Реєстрація

На Новосанжарщині попрощалися з двома захисниками

На Новосанжарщині попрощалися з двома захисниками
Андрій Сороковий

29 вересня в Соколовій Балці провели в останню путь Андрія Сорокового, а в Старих Санжарах — Євгенія Філатова.

Знову страшну звістку з фронту отримали жителі Нехворощанської громади. 21 вересня біля міста Родинське Донецької області загинув уродженець села Соколова Балка, 24-річний Андрій Сороковий.

Народився Андрій 28 травня 1999 року. По завершенню місцевої школи, продовжив навчання в Полтавському профтехучилищі, де здобув спеціальність слюсаря-механіка.

Проходив строкову службу в ЗСУ, в місті Хмельницький. Повернувшись додому, працював у Полтаві.

Після повномасштабного вторгнення росії Андрій повернувся в Соколову Балку, де вступив до місцевого підрозділу ТРО. 4 листопада минулого року отримав повістку. Воював у Миколаївській області, потім його підрозділ перекинули під місто Курахове, що на Донеччині. Служив водієм-машиністом екскаватора І-го відділення інженерної техніки інженерно-технічного взводу інженерно-саперної роти військової частини А4765.

У п’ятницю, 29 вересня, відбулася траурна церемонія прощання з Героєм України. Його поховали на центральному кладовищі Соколової Балки.

У військовослужбовця залишилися мама Тетяна Миколаївна, тато Володимир Андрійович, сестра Оксана та бабуся Валентина Іванівна.

Євген Філатов спочив у Старих Санжарах

У понеділок, 2 жовтня, прес-служба Новосанжарської селищної ради повідомила, що 29 вересня солдат, стрілець-санітар Євгеній Філатов помер від гострої коронарної недостатності, спричиненої тяжкою контузією.

Боронити державу чоловік пішов 26 лютого 2022-го. Спочатку боєць служив у 107-й реактивній артилерійській бригаді, а в листопаді 2022-го його перевели до 4-ї танкової бригади імені гетьмана Івана Виговського ЗСУ.

Поховання Героя відбулося наступного дня на центральному кладовищі Старих Санжар, де спочила мати захисника.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
5 жовтня 2023, 11:27 | Нові Cанжари | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації