Вхід | Реєстрація

У Нехворощанському ліцеї відкрили клас безпеки

У Нехворощанському ліцеї відкрили клас безпеки

Навчальні кімнати працівники освітнього закладу обладнали на кошти місцевого бюджету.

2 лютого  в Новосанжарському ліцеї урочисто відкрили кабінету захисту України та клас безпеки. Класні кімнати з’явилися в межах реалізації спільного всеукраїнського проєкту Міносвіти і Держслужби з надзвичайних ситуацій.  У спеціально обладнаних аудиторіях учні вивчатимуть пожежну та мінну безпеку, правила поведінки на вулиці, в побуті та під час сигналу «Повітряна тривога», а також правила цивільного захисту, вчитимуться надавати домедичну допомогу. Також у навчальних кімнатах проводитимуться тематичні бесіди, виховні години, зустрічі з рятувальниками.

Зранку на подвір’я Нехворощанського ліцею заїжджає автомобіль пожежної охорони, що базується в Шедієвому.

Рятувальники Сергій Поціпко та Петро Капустюк розповіли дітям про призначення пожежного автомобіля, продемонстрували засоби, які вогнеборці використовують у своїй практиці. Після демонстрації спецтехніки присутні оглянули кабінет захисту України і клас безпеки.

Ознайомившись із навчальними класами, Сергій Поціпко відзначив якість їх оформлення, подякував голові громади Віктору Дубовичу та його колегам за активну роботу в напрямку організації безпеки дітей. Адже за сприяння селищної ради всі навчальні заклади Нехворощанської ОТГ виконали протипожежні заходи, встановили пожгідранти і пожежну сигналізацію, а після початку війни збудували модульні укриття.

Представник ДСНС передав школярам комплекти зошитів із безпеки і тематичні плакати.

Після відкриття навчальних аудиторій «деесенесівці» провели дітям навчання з мінної безпеки, а інспекторка ювенальної превенції Уляна Штомпель нагадала школярам основні  дорожні знаки. На завершення заходу учасники зробили колективне фото на згадку.


Автор: Олександр ДІДЕНКО


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації