Вхід | Реєстрація

У Євгенія Ляха залишились донька і дружина

У Євгенія Ляха залишились донька і дружина

42-річний Захисник загинув у Харківській області.

Євгеній Лях народився 11 березня 1981 року в селі Шедієве. Юнак закінчив місцеву дев’ятирічну школу та здобув у Полтаві професію електрогазозварювальника. Далі  пройшов строкову військову службу в лавах Збройних Сил України. Після служби в армії Євгеній Лях повернувся в рідне село, де працював у тракторній бригаді.

У 2003-му Євгеній одружився з нареченою Оксаною. Пара жила в Полтаві. Євгеній працював у військовому інституті зв’язку. У молодого подружжя народилися син Владислав і донька Олександра.

Згодом сім’я Ляхів повернулася в рідне село, а голова сімейства влаштувався працювати охоронцем у товаристві «Добробут».

У 2015 році Євгеній Лях брав участь у Антитерористичній операції на Сході.

У березня 2020-го в Шедієвому відкрилася місцева пожежна охорона і Євгеній увійшов до команди рятувальників. 30 серпня 2022 року Захисника знову призвали до війська. Стрілець-зенітник третього зенітно-ракетного відділення зенітно-ракетного взводу військової частини А7104 разом із побратимами стримував російських завойовників на Куп’янському напрямку.

23 лютого  внаслідок штурмових дій противника в районі села Синьківка Куп’янського району Харківської області Герой загинув.

Без люблячого сина зосталася мама Ірина Борисівна, без чоловіка — дружина Оксана і без тата — донька Олександра.

Поховають воїна на кладовищі села Бурти Нехворощанської громади.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
5 березня, 08:35 | Нові Cанжари | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації