Вхід | Реєстрація

Зміна однієї букви у прізвищі призвела до звинувачень в антисемітизмі

Президент фонду «Гелон» Володимир Бідуха сьогодні провів прес-конференцію в ІА «Новини Полтавщини». Темою розмови він обрав «Подолаємо цензуру і антисемітизм - Україна демократична держава». Зокрема, Володимир Бідуха заперечив достовірність інформації, яку оприлюднила Полтавська ОДА стосовно своєї позиції щодо музею просто неба «Скіфленд». «Ця інформація не відповідає дійсності та підриває ділову репутацію нашого громадського об’єднання благодійного фонду «Гелон», - заявив Бідуха. Він переконаний - з боку чиновників є тиск на ЗМІ та прояви антисемітизму.
Антисемітизм Бідуха вбачає у неправильному написанні свого прізвища – «Будуха». Таке слово зустрічається у прес-релізі ОДА.
Президент фонду «Гелон» аргументував свою позицію тим, що будухи – це народ східного Кавказу. «У тексті офіційної позиції написано Будуха. Мене звати Володимир Бідуха, а не Будуха. Згідно з енциклопедичними матеріалів – це один із лезгинських народів. Загальна чисельність – 1 тис. осіб. Це не «опечатка» – це офіційна позиція. Якщо надсилають інформацію і ставлять тавро – це що здоровий глузд?», - обурився Президент фонду «Гелон».
З цього приводу він направив начальнику Головного управління інформаційної та внутрішньої політики Полтавської ОДА лист, у якому просить «зупинити сваволю місцевих князьків, власників ЗМІ та їх засновників від втручання у редакційну політику ЗМІ з боку держави нав’язування економічної та політичної цензури, упередженого та необ’єктивного висвітлення подій, що відбуваються у суспільстві».

Довідка: Будухи (азерб. buduqlar - будуги, будухци, будугци, самоназва будад) - народ східного Кавказу. Загальна чисельність - близько 1000 ч. Будуги живуть головним чином у селі Будуг Кубинського району, розташованому в 64 км на північний захід від міста Куба на схилі Бокового хребта Великого Кавказу в Азербайджані, невелика група будугов живе у російському Дагестані, переважно – у селі Гаракуре Ахтинського району.
Будуги розмовляють будугською і азербайджанською мовами. Діалектів немає. Відносяться до шахдагської гілки лезгінської підгрупи дагестанської групи кавказької мовної сім'ї.

Автор: www.regionnews.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
24 листопада 2009, 10:49 | Полтава | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації