Вхід | Реєстрація

Кобеляцька міська рада: потрібно міняти будівлю

Кобеляцька міська рада: потрібно міняти будівлю

Протистояння в стінах Кобеляцької міської ради продовжується і, судячи з усього, буде лише набирати обертів.

Один із кобелячан, із числа тих, хто уважно слідкує за подіями в стінах Кобеляцької міської ради, резюмував:

– Для того, щоб ситуація змінилася в кращу сторону, необхідно зробити одну просту річ. А саме - перенести кабінет міського голову в стару будівлю міської ради. Будівля, де зараз знаходиться "перший кабінет" Кобеляк чи то проклята чи зурочена. Ви самі бачите із того приміщення керівники самі не виходять, їх виносять.

Попри явну іронію в цій пропозиції є щось привабливе. Нагадаємо, що останнім в історії Кобеляк міським головою, який пішов із влади достойно, без судів, суперечок, тим більше якихось образ щодо опонентів був Олександр Ісип. І пішов він із кабінету "старої" міської ради. А вже після того і повноцінного міського голову Копельця, і виконуючого обов’язки Жукова буквально виносили. Зараз виносять виконуючого обов’язки голови Фещенка. Не змінить кабінет Кіптілий – з часом винесуть і його.

Отже, протягом фактично усього дня 29 березня в Кобеляцькій міській раді продовжувалося трагікомічне дійство під назвою "зміна влади".

В цей день на всіх інтернет-ресурсах, які публікують дані із державних реєстрів, з’явилося повідомлення про те, що керівником Кобеляцької міської ради є Кіптілий Василь Анатолійович. Відповідні зміни в реєстр внесла державний реєстратор Кременчуцької міської ради Марина Шаблій.

Отже, де-юре міською радою керує Василь Кіптілий. Чи законно внесла дані про нього, як керівника державний реєстратор - це вже питання друге. В принципі, вона усвідомлювала, що робить і напевне мала для своїх дій підстави.

Але так чи інакше, а по закону із 29 березня 2024 року Василь Кіптілий мав зайти в умовно "перший кабінет" громади на правах тимчасового господаря.

Але зробити цього не зміг. Пртягом цілого дня в дверях, що ведуть до приймальні міського голови, чергували кілька чоловіків кремезної статури. Головним комунікатором серед них був підприємець Віталій Булєца. Вони просто нікого не впускали у приймальню.

Вже після 16-ї години Василю Кіптілому вдалося покласти на стіл однієї із секретарів міського голови заяву щодо проведення щодо нього спеціальної перевірки. Це – обов’язкова процедура для кандидата на відповідальну посаду. Але заяву не зареєстрували.

Нагадаємо, що кілька років тому, конкретніше - у 2021 році депутати Кобеляцької міської ради вже обирали Кіптілого секретарем. Але тоді його заяву про спецперевірку теж не зареєстрували і в результаті Василь Анатолійович втратив можливість зайняти згадану посаду. Адже законодавство вимагає подати заяву протягом трьох днів.

Не встиг - порушив, посади не буде.

Схоже, що подібний сценарій намагаються розіграти і зараз. Але зараз ситуація відрізняється від тієї, що склалася у 2021 році.

 Тоді керіником міської ради юридично був Копелець. Зараз Кіптілий може спокійнісько замовити нову печатку міської ради і сам призначити спецеперевірку. Адже юридично керує міською радою саме він.

А щодо недопуску до кабінету міського голови.... Це ж лише приміщення. Тим більше - прокляте. Займе Василь Анатолійович інший кабінет.

Тут потрібно наголосити, що все вищеописане є лише одним із варіантів розвитку подій. А можуть бути й інші. Так що продовження кобеляцької трагікомедії швидше за все ще буде.


Автор: Ігор Філоненко


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
29 березня, 19:00 | Кобеляки | Політика
1. ludmila65 / 30 березня, 10:12
Чоловиків кремезної статури - на фронт
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації