Вхід | Реєстрація

У Новосанжарському НВК відбувся незвичайний ярмарок

У Новосанжарському НВК відбувся незвичайний ярмарок
Організували і провели його учні 9‑Б класу навчально-виховного комплексу на чолі з класним керівником Юлією Полянською.
Місцем для ярмаркування вибрали сцену в актовому залі. А мимовільними учасниками імпровізованого торжища стали всі присутні у глядацькому залі. Спочатку глядачі дружно і весело аплодували українським пісням у виконанні ярмаркових артистів. Співали вони і про миленького, який дуже хотів вареників, і про козаків, які підманули Галю, і ще багато про що. У перервах між співами, одягнуті в національні костюми хлопці та дівчата встигали ще й ярмаркувати. Продавали капусту і картоплю, гарбузи і цибулю. А ще… чоловіків та жінок. Скільки у народному фольклорі розповідей про те, як чоловік неслухняну жінку на ринкові продавав, чи дружина — непутящого чоловіка?! От юні артисти і відтворили цей фольклор у своїх сценках.
Жодний ярмарок не може обійтися без циганок-ворожок. Були вони і на цьому. Одна із них навіть спустилася до зали і за кілька хвилин провістила майбутнє кільком глядачам. Педагогові нагадала нелегкі вчительські будні, а учневі неминучу розплату за невивчений урок.
Вокальні та драматичні номери змінювалися такими собі смачними паузами. Глядачів частували справжнісіньким українським салом та смачнючими пирогами. Так що від виступів можна було отримати не лише естетичне, але й гурманське задоволення.
Та, зрештою, не тільки і не стільки у салі справа. Головне, що сучасні хлопці та дівчата вийшли на сцену і продемонстрували щось із нашої суто української минувшини. І було помітно, що їм самим дуже подобалось виступати і дарувати позитивні емоції глядачам. Це ж підтвердила після закінчення ярмарку-концерту класний керівник Юлія Полянська.
— Мені здається, що вони самі отримали задоволення від власного виступу, — посміхнулася Юлія Василівна. — Вони обіцяли мене не підвести. І не підвели! Хоча й дуже хвилювалися.
Варто зауважити, що сама Юлія Полянська також брала участь у виступах і тим самим демонструвала своїм учням гарний приклад.
Готували ярмаркову програму на канікулах. А у підготовці її брали активну участь як батьки, так і педагоги НВК. Спільними зусиллями їм вдалося подарувати глядачам годину чудового настрою та гарних емоцій. Плюс до того ж зайвий раз згадати дещо з української культури та історії. А це вже немало, як для одного маленького незвичайного ярмарку.

Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
19 листопада 2010, 12:00 | Нові Cанжари | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації