Вхід | Реєстрація

З перших уст

З перших уст
Ще виписують рецепти на безоплатні ліки
Геннадій Грабар, лікар-ЛОР Кобеля­цької ЦРЛ: «За 9 місяців були виписані рецепти безоплатно для 74 інвалідів війни на суму у майже сім тисяч гривень. Для семи учасників війни було виписано 12 рецептів на 1 123 гривні. Усе залежить від фінансування, буде більше коштів — більше виписуватимемо безкоштовно ліків.
Зараз умови у неврологічному відділенні хороші, навіть ідеальні. Є палата для інвалідів. Після ремонту палату обладнали  як слід: є телевізор і холодильник. Якщо потрібно підлікуватися, будь ласка звертайтеся, будемо лікувати.»
Запитання: «Геннадій Зінов’євич, районна аптека дає скидки на ліки учасникам та інвалідам війни. А чи є аптека, де роблять скидки на медикаменти дітям війни, пенсіонерам?
— Мені здається, що ніхто не робить пільг на ліки для цієї верстви населення.
Довідка: Відпуск лікарських засобів безоплатно і на пільгових умовах у разі амбулаторного лікування осіб провадиться аптеками за рецептами, виписаними лікарями лікувально-профілактичних закладів за місцем проживання цих осіб. Витрати, пов’язані з відпуском лікарських засобів безоплатно і на пільгових умовах, провадяться за рахунок загальних асигнувань, що передбачаються відповідними бюджетами на охорону здоров’я, а також коштів Фонду для здійснення заходів щодо ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи та соціального захисту населення.

Склад виконкому буде збільшений
Олександр Письмак, заступник голови Кобеляцької міськради: «Формування виконавчого комітету — це прерогатива міського голови. Він пропонує кількісний та персональний склад виконавчого комітету, який рада потім затверджує з допомогою відкритого голосування. Раніше кількісний склад виконкому складав дев’ять осіб, а зараз планується — 11. Члени виконкому працюють на громадських засадах. У їх повноваження входить розгляд будь-яких питань у місті, крім тих, які віднесені до повноважень ради. Проте, питання, що розглядаються на сесії ради, виконком теж може розглядати і надавати рекомендації щодо них.»
Запитання: «Чи ефективно працюють члени виконавчого комітету, якщо вони працюють на добровільних, громадських засадах?»
— Так передбачено в законі. Ці посади у нашому місті займають досвідчені люди. Про це свідчить такий показник: із 1224 рішень, прийнятих виконавчим комітетом, жодне не було скасоване чи опротестоване прокуратурою.
Запитання: «На посаду міського голови у цьому році балотувалося шість кандидатур. Що так приваблює у посаді міського голови?»
— Гадаю, просто деякі з них не знають цієї роботи. Зарплата не висока — 1200 гривень посадовий оклад.

...із зустрічі Кобеляцької міської ради ветеранів

Автор: Любов ОНИЩЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
19 листопада 2010, 13:14 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації