Вхід | Реєстрація

Творчий вечір земляка

Творчий вечір земляка
У приміщенні Кобеляцького музею літератури та мистецтва відбувся творчий вечір поета Василя Безкоровайного.
Розпочав творчий вечір Леонід Митько, він сказав багато теплих слів про Василя Олексійовича. Зауважив, що той у свій час керував управлінням сільського господарства, навіть на офіційних нарадах умів прочитати свого вірша.
— Таке дійство в мене перший раз, — зізнався Василь Безкоровайний і запитав, на скільки часу розраховують гості.
— До ранку, — жартує Юлія Савченко.
Проте, коли автор зачитав свій перший вірш, у кімнаті запанувала тиша:
«З нами не треба воювати, бо ми самі і наші хати в боргах,
Неначе черви в грушах. Продано все, і навіть душі…»
Василь Олексійович народився на Хорольщині. Уперше продемонстрував потяг до римованих рядків у четвертому класі — написав твір у віршованій формі на шість сторінок.
— Я тоді зробив 141 помилку, — посміхнувся поет, — але вчителька була задоволена і поставила четвірку.
Василь Олексійович весь час жартував, веселив гуморесками поціновувачів його високого поетичного слова. Загалом на зустріч прийшло 15 гостей. Коли поету аплодували, він соромився і помахом руки прохав припинити.
Багатьом кобелячанам відомо, що Василь Безкоровайний уже видав книгу під назвою «Дивлюся серцем». Невдовзі він планує видати ще одну, якщо допоможуть спонсори.
Представники Кобеляцької районної бібліотеки розповідали, що під час опитування «Кого ви знаєте з поетів‑земляків?» діти найчастіше відповідали: Людмила Овдієнко та Василь Безкоровайний. Начальник відділу культури та туризму Кобеляцької РДА Володимир Проскура подякував поету за цікавий творчий вечір та оголосив про наступний — 29 грудня, о 16:00 год., у приміщенні музею знайомитиме зі своєю творчістю Григорій Потетій.

Автор: Любов ОНИЩЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
29 грудня 2010, 16:10 | Кобеляки | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації